Puravu un kartupeļu biezzupa
Autors: Sieviešuklubs.lv, 2022. gada 18. janvāris, 07:16:46
Sastāvdaļas
100 g puravi
200 g kartupeļi
30 g seleriju kāti
10 g ķiploki
300 ml ūdens
125 ml auzu kulinārijas krēms
1 tējkarote sāls
½ tējkarotes svaigi malti melnie pipari
½ tējkarotes kaltēts timiāns
30 g olīveļļa cepšanai
10 g svaigi lociņi
Pagatavošana
Zupu var pasniegt vegānisko krējumu un maizi.
1. Katlā uzkarsē eļļu un liek cepties selerijas, puravus un ķiplokus, cep 3 minūtes.
2. Pievieno garšvielas un kartupeļus un maisot apcep 1 minūti.
3. Pielej ūdeni, nogriež uguni uz vidēju, un zupu vāra 15 minūtes.
4. Pievieno auzu kulinārijas krēmu, ar rokas blenderi zupu sablendē un vāra vēl 5 minūtes.
5. Pasniedz ar sakapātiem lociņiem.
Recepte: https://www.maxima.lv/koest/recepte/puravu-un-kartupelu-biezzupa