Puravu un kartupeļu biezzupa

Autors: Sieviešuklubs.lv, 2022. gada 18. janvāris, 07:16:46
Puravu un kartupeļu biezzupa

Sastāvdaļas

100 g puravi 
200 g kartupeļi 
30 g seleriju kāti 
10 g ķiploki 
300 ml ūdens 
125 ml auzu kulinārijas krēms 
1 tējkarote sāls 
½ tējkarotes svaigi malti melnie pipari 
½ tējkarotes kaltēts timiāns 
30 g olīveļļa cepšanai 
10 g svaigi lociņi
 

Pagatavošana

Zupu var pasniegt vegānisko krējumu un maizi.
1. Katlā uzkarsē eļļu un liek cepties selerijas, puravus un ķiplokus, cep 3 minūtes.
2. Pievieno garšvielas un kartupeļus un maisot apcep 1 minūti.
3. Pielej ūdeni, nogriež uguni uz vidēju, un zupu vāra 15 minūtes.
4. Pievieno auzu kulinārijas krēmu, ar rokas blenderi zupu sablendē un vāra vēl 5 minūtes.
5. Pasniedz ar sakapātiem lociņiem.

Recepte: https://www.maxima.lv/koest/recepte/puravu-un-kartupelu-biezzupa