Piparkūku mafīni "Svētvakars"

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 19. decembris 2014 00:00
3465
20141007113920-14524.jpg
 




Sarežģītība: nav tik sarežģīti, kā izskatās
Porcijas: 12 gb.


Sastāvdaļas

1 1/2gl milti

1/2gl kakao pulveris

1 citrona rīvēta miziņa

2 tējk. malts kanēlis

2 tējk. malts ingvers

1 tējk. malts kardamons

1 tējk. cepamais pulveris

1/4 tējk.svaigi malti melnie pipari

1/4 tējk. sāls

1/4gl augu eļļa

50g sviests

1/2 gl brūnais cukurs

1/2 gl karameļu cukura sīrups

1 liela ola

1/2gl remdens ūdens

Dekoram:

400g svaigs siers

6 ēd.k. karameļu sīrups

cukura zvaigznītes vai pērlītes




Pagatavošana

  • Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem.
  • Mafīnu formiņas iemsērēt ar eļļu vai ieklāt mafīnu papīrīšus.
  • Lielā bļodā sajaukt miltus, visas garšvielas,kakao pulveri, sāli un cepamo pulveri.
  • Atsevišķā traukā uzputot mīkstu sviestu, eļļu, karameļu cukura sīrupu un olu. Turpinot putot pievienot pusi no ūdens. Tad pievienot pusi no sausā maisījuma. Atkārtot ar atlikušo ūdeni un miltu maisījumu. Kārtīgi samaisīt.
  • Mafīnu formiņas piepildīt uz 2/3 ar mīklu.
  • Cep apm. 20-25 minūtes. Gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.
  • Mazliet atdzesēt formā, tad izņemt mafīnus un atdzesēt pilnībā.
  • Svaigo sieru sajaukt ar sīrupu un ar konditora maisiņa palīdzību izdekorēt mafīnus. Pārkaisīt ar cukura pērlītēm vai zvagznītēm.

 

 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies