Pilngraudu fusilli ar pikantām desiņām, sēnēm ar pētersīļu pesto

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 21. oktobris 2015 14:40
1162

Ja ēd veselīgi un ikdienas maltītes gatavo, domājot par pilnvērtīgām uzturvielām, pilngraudu pasta noteikti ir jāiekļauj ēdienkartē. Tā “draudzējas” ar garšaugiem un aromātiskām piedevām. Ziemā pētersīlis ir pieejamākais garšaugs. Izrādās, ka gardu pesto var pagatavot arī no tā. Mērce lieliski papildinās pilngraudu fusilli. To pasniedz kopā ar pikantām desiņām un sēnēm pēc izvēles – vari izmantot gan gailenes, gan baravikas, gan šampinjonus.

Izejvielas (4 personām):

  • šķipsna sāls
  • 350g “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu fusilli
  • eļļa cepšanai
  • 1 sīpols, nomizots un sagriezts gabaliņos
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sagrieztas šķēlītēs
  • 250g sēņu, sagrieztas gabaliņos
  • 8 pikantas desiņas (piemēram, Cabanos), sagrieztas kumosa lieluma gabalos

 

Pesto gatavošanai:

  • pētersīļu bunte (70g)
  • 100g lobītu mandeļu
  • 100g cietā siera
  • 150ml olīveļļas
  • 1 daiviņa ķiploka, notīrīta

Gatavošana:

  1. Pagatavo pesto, blenderī liec pētersīļus, mandeles, sieru, olīveļļu un ķiploku. Samal viendabīgā masā.
  2. Uz pannas uzkarsētā eļļā apcep sīpolu un ķiploku, līdz sīpols kļuvis caurspīdīgs. Pievieno sēnes un desu gabaliņus, turpini cept vēl 4-5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  3. Verdošam sālsūdenim pievieno pingraudu fusilli un vāri aptuveni 6-7 minūtes līdz al dente gatavībai. Nolej ūdeni. Pastai pievieno pesto un kārtīgi samaisi, lai pesto vienmērīgi noklātu pastas gabaliņus.
  4.  Pasniedz dziļajā šķīvī, vienā pusē liec fusilli ar pesto, otrā – sēnes ar desiņām.

Recepšu un foto autore: Linda Tellgrena, bloga Lindas virtuve autore

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies