Pildīti tomāti ar malto gaļu

isabella
isabella 1. septembris 2012 22:00
3413

 

Recepti aizguvu no Ievas virtuves, taču es ieviesu dažas izmaiņas, jo veikalā nebija tas, ko es meklēju. Es improvizēju!

Nepieciešams:

9 tomāti (daudzums atkarīgs no tomātu lieluma - jo lielāki tomāti, jo mazāk, jo mazāki tomāti, jo vairāk vajag)

1 sīpols

3 ķiploka daiviņas

490 g cūkgaļas kotlešu masa (droši saku ka vajag  par 100 vai 150 g mazāk)

Sāls (es personīgi sāli nelietoju)

5 piparu maisījums no Santa Maria (bet var izmantot parastos melnos piparus)

Saldā maltā paprika (pulveris)

1 ēdamkarote tomātu pastas (es izmantoju mizotus konservētus tomātus sulā, kurus saspaidīju - mazāk kaitīgo e vielu)

150 g siera (man pietika ar uz pusi mazāku daudzumu, jo vajag tikai, lai pārkaisītu pāri)

Nedaudz majorāna (man nebija tāpēc neliku klāt)

Saišķītis pētersīļu (es izmantoju kaltētus pētersīļus)

Eļļa

Pagatavošanas gaita:

Sīpolu sasmalcina.

Un kopā ar sadrupinātu malto gaļu maisot apcep sakarsētā eļļā.

Pievieno saberztus ķiplokus (ņēmu talkā ķiploku spiedi), pieber sāli,  piparus, malto papriku un sasmalcinātu majorānu, iemaisa tomātu pastu un lēni cep 5 minūtes. Pievieno sasmalcinātus pētersīļus. 

Tomātiem nogriež virsiņas, kur aug kauslapiņas, izdobj mīkstumu (tas ir grūtāk nekā izklausās, tur vajadzīgs spēks, lai izdobtu vidiņu, ja kādai ir padoms, kā to izdarīt, pasakiet).

Izdobto tomātu iekšpusi izkaisa ar sāli (es nepievienoju) un pipariem. Pec tam tomātu mīkstumjus sasmalcina un pievieno gaļas maisījumam.

Tomātus liek  ietaukotā veidnē, (nepārcensties ar ietaukošanu), piespiežot piepilda ar sagatavotu masu (nu, lūk, aizmirsu piespiest, bet nekas, tāpat sanāca garšīgi, tomēr labāk ir piespiest, citādi siers pārlīst pāri malai), pārkaisa ar skaidiņās sarīvētu sieru (vai manā gadījumā nolauž gabaliņu tik, cik vēlas  un uzliek katram tomātam) un liek cepties. Cep sakarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā 15-20 minūtes.

Es ēdu klāt ar vārītiem rīsiem, bet var ēst ar ko grib, bet vienus pašu gan labāk nevajadzētu ēst, jo nerodas sāta sajūta, bet tas tā, jo katrs dara kā grib.

P.S. No pāri palikušā tomātu un maltās gaļas maisījuma + izvārītiem makaroniem  vēl sanāca 2 palielas porcijas, ko atstāt uz rītdienas pusdienām, bet jau tagad pagaršojot mazu karotīti un sapratu, ka rītdienas pusdienas būs izdevušās!

Vēlot labu apetīti,

ar cieņu,

Arita

 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies