Pildīti kabači

veesma
veesma 29. augusts 2013 13:55
5461

Gatavosim gardus pildītos kabačus.

Pildīto kabaču pagatavošanai vajadzēs:

- 1 vidēji lielu kabaci;

- 500 g maltās gaļas;

- 1 paciņa vārītu rīsu;

- 1 papriku;

- 1 sīpolu;

- 3 tomātus;

- sāli, piparus, garšvielas.

Kabaci nomizo, sagriež 2 cm biezās šķēlēs un izgrebj sēklas. Kabaču ripas apsāla.

 20130829132539-12260.jpg

Gatavojam pildījumu. Maltajai gaļai pieliek rīsus, nelielos gabaliņos sagrieztu papriku, smalki sagrieztu sīpolu, sāli, piparus un garšvielas (pēc izvēles). Visu kārtīgi samaisa.

20130829132955-40310.jpg

Gatavo masu liekam izgrebtajos kabaču vidiņos.

20130829133347-65344.jpg

Pa virsu kārtojam tomātu šķēlītes.

20130829133700-74043.jpg

Pildītās kabaču ripas kārto ietaukotā, karstumizturīgā traukā. Traukam pāri pārliek folliju. Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 20 - 30 minūtes. Pēc tam folliju noņem un turpinām cept vēl kādas 20 minūtes. 5 minūtes pirms kabaču cepšanās beigām uzberam rīvētu sieru un cepam līdz siers kļuvis zeltains.

Pildītie kabači gatavi. Rotājam ar zaļumiem.

20130829134955-90309.jpg

Var ēst kā nu kurš vēlās, vai nu ar vārītiem kartupeļiem, vai ar skābu krējumu, vai vienkārši tāpat.

20130829135234-77135.jpg

Labu apetīti!

 

Vēsma

 

Recepšu konkurss: Sievišķīgās pusdienas

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Rebeka 29. augusts 2013 20:16

Izskatās traki garšīgi :)

vecsprofils 29. augusts 2013 17:18

Mmm, šo recepti mana mamma arī taisa, ļoti garšīgi! (Y)