Pildīta cūkgaļas fileja ar zaļo lociņu mērci
3583
Pagatavošanas laiks: 45 min.
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas: 2-3
Sastāvdaļas
1 cūkgaļas fileja (apm. 500g)
50g salami desa
4-5 mini mocarellas bumbiņas
2 ēd.k. pilngraudu sinepes
5-6 pētersīļu lapiņas
sāls
Mērcei:
200g zaļie loki
3-4 ēd.k. turku/grieķu jogurts
sāls
Pagatavošana
Cūkas fileju nomazgā un nosusina ar dvielīti. Sagriež gareniski uz pusēm un atver kā grāmatu. Iesmērē ar sinepēm, visā garumā izklāj salami desas sķēles, Mozarellas bumbiņas, sadalītas uz pusēm un pētersīļu lapiņas. Fileju cieši sarullē un apsien ar kulināro diegu. Jau gatavu ruleti pārkaisa ar sāli.
Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī apm. 30 min.
Lokus smalki sagriezt un sajaukt ar jogurtu. Pēc garšas pievienot sāli.
Mērci pasniedz kā piedevu gaļai.