Pīlādžogām jābūt katras saimnieces aptieciņā!

kintijasieviesuklubslv
kintijasieviesuklubslv 2. oktobris 2011 00:00
3041

Jautāsi kādēļ? Jo tā ogas satur teju pusi Mendeļejeva tabulas organismam vērtīgo elementu. Tās palīdz pret mazasinību, aknu, nieru, diabēta, asinsvadu, kuņģa un zarnu trakta, kā arī dažādu saaukstēšanās slimību gadījumiem.

 


 

Vienīgi ir noteikums – pīlādžogas jālasa laukos vai kāda meža tuvumā (ja tam, protams, līdzās nav ierīkota šoseja!). Citādāk pie vērtīgajām ogu sastāvdaļām pievienosies izplūdes gāžu un citi organismam kaitīgi maisījumi.

 

 

Atklāsim vairākus praktiskus paņēmienus, kā šīs rūgtenās ogas vislabāk uzglabāt ziemai.

 

Veido medus pildījumu:

{smallpic:2}

Vispirms ogas nomazgā karstā ūdenī, tad saber burciņās, kurām pievieno arī medu. Iegūsi gardu un arī ļoti veselīgu našķi ziemai. Uzglabā visu ledusskapī.

 

Vāri vai spied sulu:

Kad ogas esi dažas minūtes vārījusi, saberz tās caur sietu un pievieno masai nedaudz cukura. Pildi burciņās un turi tās ledusskapī. Vai arī no ogām caur suluspiedi izspied sulu. Kad ziemā gribēsi lietot, sulu atšķaidi ar karstu ūdeni un pievieno tam cukuru.

 

{smallpic:3}

 

Vāri ievārījumu:

Recepte pavisam vienkārša. Ņem rūgtenās ogas, pievieno tām kaut ko saldu no pašmāju dārza (vai eksotisku, piemēram, banānus), pieber cukuru un gatavo ievārījumu kā ierasts. Patīkamam aromātam noderēs šķipsniņa kanēļa. Ziemā varēsi to pievienot pankūkām vai ēst kopā ar maizīti.

 

{smallpic:4}

 

 

Sieviešu Kluba diskusijai:

 

Kā tu savā mājas aptieciņā vai kulinārijā izmanto šīs rūgtenās pīlādžogas?

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

Foto:www.la.lv

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
svetina 3. oktobris 2011 08:59

man majas ir piladzu zapte loti garda ziema pie tejas :)

kalliope 2. oktobris 2011 09:24

maz ogu pīlādžiem, pīlādžu, cik bija, tik ir :D

kalliope 2. oktobris 2011 09:23

mūspusē šogad maz pīlādžu (lai neteiktu, ka nemaz)

9. oktobris 2010 18:33

Es gatavoju Ziemsvētku liķieri. Ogas nomazgā un nosusina, ieliek uz vienu diennakti saldētavā. Atsaldē, sablenderē vai samaļ. Pievieno cukuru, cik saldu katrs grib. Es lieku 1 glāzi brūkleņu masas litra burkā, pievienoju 5-6 ēdamkarotes cukura un pieleju degvīnu līdz burka pilna. Sakratu un līdz Ziemassvētkiem atstāju istabas pieliekamajā nostāvēties. Svētkos ir garšīgs un veselīgs dzēriens. Piebilde- degvīnam ir jābūt labas kvalitātes.

madmozele 28. septembris 2010 18:39

Es taisu,kā jau minēts bija-ar medu,esmu vārījusi zapti,šogad pīlādžus sablenderēju ar cidonijām,pārlēju ar medu(var arī ar cukuru)un glabāju ledusskapī,ēdu pa karotītei dienā,var pie tējas pielikt.

inchuks 28. septembris 2010 13:33

..es taisīju pīlādžu sīrupu... gardi... tikai shogad gan nekā nav no tā visa manos ziemas krājumos...

sandija 28. septembris 2010 12:06

Man ļoti agrāk bērnībā garšoja bārbeļogu želeja

intasanta 28. septembris 2010 11:28

Pīlādži ar āboliem.. .ievārījumā...mmmmm.
Šogad sapratu, ka neatpaliek no ābolu/brūkleņu zaptes!

pece 28. septembris 2010 10:51

Man mājās ir pīlādžu zeleja.

svabits 28. septembris 2010 09:48

cik lasīju pīlādžogas jāsakaltē un esot ļoti labs līdzekls ja spiež kuņģis vai pārēdies. Uzēd dažas ogas 8-9, kas ir līdzvērtīgs mezum un citām tabletēm, bet tā jau ir ķīmīja!