Piecgraudu pārslu cepumi

kalliope
kalliope 6. decembris 2011 00:00
744

Šī ir mana recepte Lielajam Ziemassvētku recepšu konkursam! Padalīšos savā receptē ar piecgraudu pārslu cepumiem. 

 

 

Lai arī šī cepeškrāsns mums ir jau kādu laiciņu, nekādi nesanāk ar to pa īstam sadraudzēties - plātsmaizes te piedeg, te īsti neizcepas, te abi reizē, kanēļmaizītēm cukurs apakšā tā piesvilst, ka visam ciematam jābrīnās, kas tais mūsmājās notiek utt. Bet ir vieni cepumi, kas (vismaz līdz šim :D) vienmēr sanāk gardi - oriģinālā auzu pārslu cepumi (pamatideja aizgūta te:  http://zitinja.blogspot.com/2010/11/klasiskie-auzu-parslu-cepumi.html), šoreiz - piecgraudu pārslu cepumi - lai interesantāk :)

 

 

Tad nu tā - cepumiem būs nepieciešams:

3 glāzes piecgraudu pārslu

3 olas

1 paciņa sviesta

5 ēdamkarotes miltu

100 grami cukura

1 tējkarote vaniļas cukura

rozīnes

 

 

 

 

Piecgraudu pārslas ieberam sausā pannā un viegli apgrauzdējam:

 

 

 

 

Kamēr pārslas grauzdējas samaisām kopā sviestu, olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru (man vislabāk patīk izmīcīt ar rokām - siltās rokās sviests labi kūst):

 

 

 

 

Izstiepjam piecgraudu pārslas ārā nedaudz padzist, pa to laiku saputojam olu baltumus stingrās putās:

 

 

 

 

Padzisušās pārslas pievienojam sviesta masai un izmaisām:

 

 

 

 

Pieberam miltus un atkal maisām:

 

 

 

 

Pievienojam rozīnes (vai citus žāvētus augļus pēc gaumes) un vēlreiz izmaisām:

 

 

 

 

Rūpīgi iecilājam saputotos olu baltumus:

 

 

 

 

Un ar rokām veidojam cepumus uz cepamā papīra (man ļoti patīk masa - tāda čagana):

 

 

 

 

Cepam 180-200 grādos apmēram 15-20 minūtes - līdz kļūst zeltaini brūni. Cepumi ir patiešām garšīgi, sevišķi ar pienu un mūsmājās ātri jo ātri pazūd no šķīvja :)

 

 

 

 

Lai labi garšo arī jums!

 

Arī tu vari piedalīties Sieviešu Kluba lielajā Ziemassvētku recepšu konkursā un saņemt dāvanā šo vērtīgo Zvaigznes ABC grāmatu. Vairāk par konkursu lasi šeit>>

 

Svaigēšana. Pamatreceptes no Latvijā pieejamiem produktiem

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies