Penne ar vistas fileju un sparģeļiem

pece
pece 11. jūnijs 2017 18:21
177

Šobrīd vēl pēdējais brīdis baudīt pavasara gardumu sparģeļus, tāpēc tapa šis lieliskais ēdiens -panne ar vistas fileju un sparģeļiem. Kā par brīnumu šo nobaudīt neatteicās pat bērni, kas mūsmājās mēdz brāķēt daudz ko.

Lai šo ēdienu pagatavotu būs nepieciešams:

20170611181351-29135.jpg

350 g penne makaroni (trubiņas)
2 lielas vistas filejas
1 buntīte sparģeļu (~350 g)
1 liela ķiploka daiviņa
125 g vistas buljona
50-100 g rīvēta Parmezāna
sals, malti pipari, ķiploku pulveris pēc garšas

Pagatavošana:

1)      Liek uz uguns ūdeni makaronu patavošanai, kad ūdens vārās, ber tajā makaronus un izmaisa (lai nesalīp). Vāra līdz „al dente”.  (NB! Ja makaroni ir gatavi vēl pirms tos jāber pie pārējām zemāk minētajām sastāvdaļām, tad tos apsedz, lai tie neatdziest).

2)      Tiklīdz ūdens uzlikts vārīties makaroniem, uz pannas uzlej eļļu dažas ēdamkarotes un liek cepties (uz lielas uguns nepārtraukti maisot) kubiņos sagriezto vistas fileju.

20170611181708-76629.jpg

20170611181826-27613.jpg

Tai pievieno sāli, piparus un ķiploku pulveri (tā kā man mājās nebija ķiploku pulvera – es visai veiksmīgi to aizvietoju ar „Gemos” garšvielām Tzaziki Dip mērcēm), līdz  gabaliņi iegūst vieglu brūnumu – parasti 5 min (NB! Tā kā Latvijas veikalos vistas filejas mēdz saturēt daudz šķidruma, tad pēc pāris minūtēm uz pannas var parādīties diezgan daudz šķidruma. Tādā gadījumā, turpinot cept, nogaida pāris minūtes, lai viss šķidrums izdalās uz pannas, to visu nolej atsevišķā bļodiņā, pēc tam uzlej uz pannas vēl pavisam nedaudz eļļas un turpina cept. Šajā gadījumā cepšana ilgs līdz pat 10 min).

20170611181905-76087.jpg

3)      No pannas noņem sacepto vistas fileju, ielej vistas buljonu (kā arī no vistas filejām izdalījušos šķidrumu – ja tāds izdalījās), tajā ieber sparģeļus, kas sagriezti dažus cm garos gabaliņos (NB! sparģeļu resnos galus kādus 3-4 cm garumā nogriež nost un izmet, tie var būt pārāk sīksti) un plānās šķēlītēs sagriezto ķiploka daiviņu, pārkaisa ar sāli, pipariem un ķiploku pulveri.

20170611181945-76849.jpg

20170611182001-79901.jpg

20170611182015-81781.jpg

Uzkarsē, līdz šķidrums sāk vārīties, tad nogriež uz mazas uguns sautē 5-10 minūtes (man bija resnāki sparģeļi, sautēju gandrīz 10 minūtes) līdz sparģeļi mīksti.

4)      Pie sparģeļiem pannā ieber izcepto vistas fileju, samaisa un uz lielas uguns uzkarsē (apmēram 1-2  minūtes) nepārtraukti maisot. Nogriež uguni, pieber izvārītos penne makaronus un samaisa un atstāj uz 5 minūtēm ievilkties.

20170611182041-57995.jpg

5)      Samaisa ar smalki rīvētu parmezānu un ēdiens ir gatavs pasniegšanai!

20170611182101-87988.jpg

Labu apetīti!

Konkurss: Izcila pasta un basta!


20170526160127-11260.jpg

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies