Pavasaris manā šķīvī

VesmaSk
VesmaSk 27. februāris 2019 15:25
270
Mums vajadzēs: Ķīnas kāpostu (derēs arī citi zaļie – ledussalāti, parastie salāti, lapiņu mikslis, u.c.), tomāti, paprika, olīves, mazs gabaliņš čilli pipara, linsēklas, citronpipari, eļļa. Katras sastāvdaļas daudzums – pēc patikas un vēlmes. Protams, var gatavot salātu variācijas – pievienot vēl redīsu, citronpiparus aizstāt ar citām garšvielām (Provansas u.c.). Čilli piparu var nelikt, tomēr man patīk tā asumiņš, kas salātiem piešķir patīkamu pikantumu. Un kas, pavasari gaidot, garšo tev?
Te to pašu salātu variācija ar redīsu.
Spinātu zaļums ir tik pavasarīgi garšīgs arī "ēdot" ar acīm.
Ja nav olīvju, salātus var papildināt ar saulē kaltētiem tomātiem eļļā.

Kad darbā iepretim man uz dienas sāk spēlēties sauleszaķi un no to spožuma reizēm žilbst acis, saprotu – pavasaris tuvojas un saulaino dienu paliek arvien vairāk. Sāk gribēties gaišuma, krāsu un svaiguma. Arī uz sava šķīvja.

 

Blogo Sieviešu Klubā un laimē burvīgu Dove kosmētikas komplektu!

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Linduchy 27. februāris 2019 18:23 VesmaSk

Jap, es arī sāli nelieku. Ā, vēl dažkārt lieku klāt ogu etiķi - aveņu vai dzērveņu. Arī vīģu etiķis un trifeļu eļļa piešķir savādāku garšu :)

VesmaSk 27. februāris 2019 16:48 Linduchy

Ō, jā, te nu ir variācijas, kur var izvērsties. Man patīk arī Dorblu sadrupināt iekš tā visa, tad tāds savādāks pikantums. Un sāli nelieku, jo to nevajadzīgu padara olīves, kaltētie tomāti vai Dorblu.

Linduchy 27. februāris 2019 15:51

Man šobrīd topā ir rukola ar visvisādiem papildinājumiem :) Patīk pielikt salātiem granātābola sēklas, ciedru riekstus vai pistāciju riekstus, kazas sieru vai Trikātas sniega bumbas :) Uhz, variāciju ir miljons :)