Pasta paprikana
Nosaukumu izdomāju pati:D Tā kā galvenās šī ēdiena sastāvdaļas ir makaroni un paprika, tad iznāk paprikana. Varėju jau arī nosaukt par krāsaino vai luksofora pastu, kā to nodēvēja meita, jo sastāvdaļās 3 dažādu krāsu paprika. Bet nu pie galvenā:D
Nepieciešams:
Spageti vai spirālveida makaroni-350 g
1 zaļa, 1 sarkana, 1 dzeltena paprika
3 ķiploka daiviņas
2 sarkanie sīpoli
2 saujas pētersīļu lapiņu un to kātiņi
Ēdamkarote vīna etiķis
100 ml saldā krējuma
100 g parmezāna
Paprikas pākstis pārgriež uz pusēm, izņem sėklas un liek sakarsētā krāsnī. Pēc minūtėm 10 ņem laukā un nomizo paprikas.
Uz pannas eļļā apcep sīpolu un ķiploku, un pētersīļu kātiņus. Pievieno sagrieztu nomizoto papriku,iejauc vīna etiķi un garšvielas. Pielej saldo krėjumu un puever sarīvētu sieru un brīdi sasautė visu kopā, iemaisa pētersīļu lapiņas. Tikmēr paralēli ir novārīti makaroni, kurus iemaisa mērcē. Super garšīgi, paprikaini:) un pētersīļu garšas pilni.
Bilde ar minku ir vienreizeeja!Saskaniiga tonos!