PASTA ALLA POMODORO
Itāļu klasika - pasta ar pašgatavotu, aromātisku tomātu mērci, parmezāna sieru un baziliku. Perfekta maltīte.
2 Personām
300 gr pastas novārītas penne pastas al dente
Mērcei:
3 noblanšēti tomāti;
1 attīrīta, sagriezta paprika;
1 mazs sakapāts sīpols;
5/6 sakapātas ķiploku daivas;
1 kāts sagrieztas selerijas;
saišķis bazilika;
olīveļļa, sāls, pipari.
2 saujas parmezāna siers
PAGATAVOŠANA
Katliņā uzsilda olīveļļu cep sīpolus, ķiplokus līdz mīksti. Pievieno seleriju, papriku un tomātus. Pievieno glāzi ūdens, iespējams vēl vienu glāzi vēlāk. Vāra apmēram līdz stundai, bet jo ilgāk, jo labāk uz mazas uguns. Beigās pievieno baziliku, sāli un piparus. Sablenderē un karsē tālāk uz uguns 2 minūtes. Nepārtraukti maisot pievieno parmezāna sieru, atstājot tikai pavisam nedaudz garnējumam. Kad biezā, krēmīgā masa ir gatava, pievieno penne pastu un ļauj tai iesūkties ar mērci līdz 15 minūtēm. Pasniedz kopā ar svaigu baziliku un parmezāna sieru.
VIT@
Nu ar šo nekad nenobrauksi garām, tas fakts
Garšīga klasika

Man loti garso pie pastas tomaati kopaa ar papriku un zalumiem(meerciite).