PASTA ALLA POMODORO

Ciao
Ciao 9. jūnijs 2017 15:22
1412

Itāļu klasika - pasta ar pašgatavotu, aromātisku tomātu mērci, parmezāna sieru un baziliku. Perfekta maltīte.

2 Personām

300 gr pastas novārītas penne pastas al dente

Mērcei:

3 noblanšēti tomāti;

1 attīrīta, sagriezta paprika;

1 mazs sakapāts sīpols;

5/6 sakapātas ķiploku daivas;

1 kāts sagrieztas selerijas;

saišķis bazilika;

olīveļļa, sāls, pipari.

2 saujas parmezāna siers

PAGATAVOŠANA

Katliņā uzsilda olīveļļu cep sīpolus, ķiplokus līdz mīksti. Pievieno seleriju, papriku un tomātus. Pievieno glāzi ūdens, iespējams vēl vienu glāzi vēlāk. Vāra apmēram līdz stundai, bet jo ilgāk, jo labāk uz mazas uguns. Beigās pievieno baziliku, sāli un piparus. Sablenderē un karsē tālāk uz uguns 2 minūtes. Nepārtraukti maisot pievieno parmezāna sieru, atstājot tikai pavisam nedaudz garnējumam. Kad biezā, krēmīgā masa ir gatava, pievieno penne pastu un ļauj tai iesūkties ar mērci līdz 15 minūtēm. Pasniedz kopā ar svaigu baziliku un parmezāna sieru.

VIT@

https://vitakoci.org/

IMG_0974

Konkurss: Izcila pasta un basta!


20170526160127-11260.jpg

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
LosOjosVerdes 12. jūnijs 2017 08:16

Nu ar šo nekad nenobrauksi garām, tas fakts

Linduchy 9. jūnijs 2017 20:33

Garšīga klasika :P (Y)

ofelija 9. jūnijs 2017 17:26

Man loti garso pie pastas tomaati kopaa ar papriku un zalumiem(meerciite).