Pašgatavots Jāņu siers

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 22. jūnijs 2021 11:03
147

Jāņu laikā pati daba mūsos atmodina snaudošo senču garu un mudina darīt lietas, kam saņemamies tikai reizi gadā, piemēram, siet sieru! Tieši tāpēc līgošanas gaidās nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā ātri pagatavojama mājas siera recepti.

Ātrais Jāņu siers.

(Gatavošanas laiks - 20 min. + laiks lieko sūkalu notecināšanai. Siera pagatavošanai būs nepieciešama vismaz 50x50cm liela marle divās kārtās)

Sastāvdaļas 

2,5 l piena (ar jebkuru tauku saturu) 

1,5 l kefīra (ar jebkuru tauku saturu) 

1 ēdamk. ķimeņu

0,5 tējk. kurkumas (dzeltenās krāsas iegūšanai, var nepievienot)

1-2 tējk. sāls

Pagatavošana

  1. Lielā sietā ieklāj dubulti salocītu marli, ko izmantosi siera nokāšanai. 
  2. Katlā uzkarsē pienu. Kad piens sāk celties uz augšu, pielej kefīru un, visu maisot, sildi, līdz sāk atdalīties sūkalas.
  3. Pieber ķimenes, samaisi. 
  4. Izkās maisījumu caur sietu ar marli.
  5. Pievieno masai sāli un kurkumu, visu samaisi.
  6. Aizsien marli un atstāj to vēsumā līdz nākamajai dienai. Ja vēlies, lai siers ir stingrāks, nospied to zem sloga.

Foto: Viktorija Kožemjakina

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies