Par un ap kēksiņiem mūsmājās- recepte

nosiguldas
nosiguldas 9. janvāris 2014 11:56
3234

Ceru, ka sakārdināju Jūs ar mūsmājas gardumiem, tad nu tagad pie galvenā. 

Lai šāds gardums izdotos būs nepieciešams: 

200.gr. milti

200. gr. cukura

3.tējkarotes vaniļas cukura

3.tējkarotes cepamā pulvera

1. paciņa sviesta 

5-6 olas ( olu daudzums atkarīgs no mīklas biezuma, ja ir par biezu pievieno 6. olu) 

Sakuļam olas ar cukuru un vaniļas cukuru, tā, lai cukurs ir izkusis. Tad pievienojam izkausētu sviestu, esot ātrāk un parocīgāk, nav jācīnās ar kunkuļiem. tad pievieno miltus un cepamo pulveri. Visu samaisa un noliek uz 10. minūtēm atpūsties.

P.S. Neesot svarīgi, vai mīklu liek ledusskapī, vai atstāj uz galda.

Kad 10. minūtes pagājušas pildam mīklu formiņās, ne vairāk par pusi no formiņas, jo kēksiņi pateicoties cepamajam pulverim pacelsies. 

Vēl pēdējais solis cepšana, tas darāms 200 grādos 15- 20 minūtes, ja patīk tumšāki, tad ilgāk, gaišāki mazāk.

Kad nu gardumi gatavi, tos izģērbjam no formiņām un rotājam ar ko vien sirds tīko.

Visādus nieciņus kā piemēram cukura graudiņus, šokolādes monētiņas, garšvielas var iegādāties  www.gemoss.lv , kas uz šo brīdi ir atvēris vēl vienu veikalu čiekurkalnā pretī tirgum.

LABU APETĪTI UN JAUKU DIENU VĒLOT

no siguldas


 

Recepšu konkurss – Kēksiņi (Mafini)


Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Rebeka 10. janvāris 2014 09:33

Paldies par recepti, vakar uzcepu, sanāca super gardi un pufīgi. Edu kopā ar saldējumu bija gardi!

Rebeka 9. janvāris 2014 16:01

Man šķiet, ka es šovakar gatavošu šos, bilde tā sakārdināja, ka sagribējās to smaržu mājās un garšu mutē :D