“par dzīvi”
Rīts un es jau acis neatvērusi sapņoju par kafiju, brokastīm un slinkumu! Ir tikai mazliet jāpacenšas, piecelties un aizdoties līdz kafē! Taču rudens ir nepielūdzams un vēsāks kā vasara un fiziski ir grūti saņemties.. pat sunim ir grūti piecelties. Bet tā sajūta, pirmais kafijas malks… un ir cits skatījums… zāle liekas zaļāka un debesis zilākas un šķiet iestājas nirvāna!
Tomēr .. īsta nirvāna būs vakarā, kad galdā tiks celts šis… kaut kas dikti gards!!!!
Sastāvdaļas
400 ml Saldais krējums
Vaniļas pāksts
Glāze cukurs
4 plākses želantīna
Plūmes un dažas ēdamkarotes cukura garnējumam
Pagatavošana
Želantīna plāksnes iemērc ūdenī. Tikmēr kaltiņā uz mazas uguns vāra saldo krējumu , pievieno vaniļas pāksti (attaisītu) un cukuru. Cukuram izkūstot saldajā krējumā, izmakšķerē vaniļas pāksti un pievieno želantīnu. Turpina vārīt uz mazas uguns un maisot nepārtraukti, līdz masa sāk likties spidīga un slīdīga. Lej trauciņos, ļauj atdzist un iekšā ledusskapī un vismaz 3h.
Garnējumam, katliņā ielej glāzi ūdens, pievieno sagrieztas plūmes un parkaisa ar cukuru, vāra līdz plūmes ir mīkstas un viegli karamelizējušās. Voilā.
Piektdienai ne tikai piestāv kas gards, bet arī kaut kas smieklīgs, šoreiz ne tikai garda, bet arī smieklīga filma ar lielisko Jon Favreau.
VIT@
Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.