Panna Cotta ar plūmēm

Ciao
Ciao 14. oktobris 2016 16:25
1383

“par dzīvi”

Rīts un es jau acis neatvērusi sapņoju par kafiju, brokastīm un slinkumu! Ir tikai mazliet jāpacenšas, piecelties un aizdoties līdz kafē! Taču rudens ir nepielūdzams un vēsāks kā vasara un fiziski ir grūti saņemties.. pat sunim ir grūti piecelties. Bet tā sajūta, pirmais kafijas malks… un ir cits skatījums… zāle liekas zaļāka un debesis zilākas un šķiet iestājas nirvāna!

Tomēr .. īsta nirvāna būs vakarā, kad galdā tiks celts šis… kaut kas dikti gards!!!!

Sastāvdaļas

400 ml Saldais krējums

Vaniļas pāksts

Glāze cukurs

4 plākses želantīna

Plūmes un dažas ēdamkarotes cukura garnējumam

Pagatavošana

Želantīna plāksnes iemērc ūdenī. Tikmēr kaltiņā uz mazas uguns vāra saldo krējumu , pievieno vaniļas pāksti (attaisītu) un cukuru.  Cukuram izkūstot saldajā krējumā, izmakšķerē vaniļas pāksti un pievieno želantīnu. Turpina vārīt uz mazas uguns un maisot nepārtraukti, līdz masa sāk likties spidīga un slīdīga. Lej trauciņos, ļauj atdzist un iekšā ledusskapī un vismaz 3h.

Garnējumam, katliņā ielej glāzi ūdens, pievieno sagrieztas plūmes un parkaisa ar cukuru, vāra līdz plūmes ir mīkstas un viegli karamelizējušās. Voilā.

Piektdienai ne tikai piestāv kas gards, bet arī kaut kas smieklīgs, šoreiz ne tikai garda, bet arī smieklīga filma ar lielisko Jon Favreau.

VIT@

Rudens recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Ciao 15. oktobris 2016 19:36 ofelija

Paldies liels :)(F)

ofelija 15. oktobris 2016 19:22

Man taa pluume liekaas loti interesanta kopaa ar visu!Es jau lieku lielu akcentu uz dizainu:),kaa vienmeer!