Okra Tomātu Mērcē! Recepte Veselīgam Dzīves veidam!

Autors: Ciao, 2016. gada 24. augusts, 13:17:21
Okra Tomātu Mērcē! Recepte Veselīgam Dzīves veidam!

Okra Latvijā nav populārs augs, taču Balkānos Albānijas virtuvē augs ienācis no Turcijas. Okra ir ļoti veselīga, bagāta ar proteīnu un diētiska. Tā satur vitamīnu A, D, C, B12, B6, Magniju, Dzelzi un Kalciju. Vegānu iemīļots augs un iemīļots arī tiem, kuri cīnās ar holesterīna un cukura balansu, kā arī zarnu trakta problēmām. Ēdiens un zāles vienlaikus.

Pašā sākuma uz okru skatījos ar milzīgām aizdomām, jo tā konsistence man neatgādināja neko līdz šim ēstu. Vizuāli atgādina pupiņas vai sažuvušu piparu, pildītu ar sēklām, bet garša liekas viegli miltaina. Laikam ritot un mācoties par ēdienu, okra sezonas laikā ir kļuvusi par vienu no favorīta produktiem mūsmājās. Tamdēļ, ja vēlies pamēģināt šo produktu, bet nezini kā viņu pagatavot seko šai receptei, iespējams okra kļūs par tavu mīļāko augu!

Sastāvdaļas (2 personām)

400gr okras, nomazgātas ar nogrieztiem galiņiem (tās cepurītes);

3 ķiploku daivas;

Sāls, pipari pēc garšas;

Glāze svaiga tomātu mērce, vai blanšēts tomātu purē; (nekādā gadījumā kečupi vai mērces ar garšvielām utt)

Tējkarote olīveļļas;

Saujas sasmalcināta fetas siera.

20160824131524-45714.jpg

Pagatavošana Uzkarsē krāsni 180 grādus karstu. Tikmēr karstuma izturīgā trauka kārto okras pākstis, apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem. Pārlej ar tomātu mērci (man patīk tomātu mērci atšķaidīt ar ūdeni), lai sanāk kopā vesela 200ml glāze un pārkaisa ar sasmalcinātu sieru. Parklāj ar folliju un cep krāsnī 30 min. Pasniedz ar svaigu maizi un zaļumiem. 

VIT@

Brīvais blogu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.