Nesteidzīgam brīvdienu rītam

Ardena
Ardena 18. novembris 2016 11:05
1709

Lai atpūstos no ikdienas steigas, nedaudz palutinātu sevi un sev mīļos, brīvdienas varam uztaisīt par nelieliem svētkiem, kad nesteidzīgi baudīt dievīgu kafijas vai tējas krūzi ar gardām maizītēm un kruasāniem, kas vēl silti kūp tikko izņemti no krāsns. Sanāks lēns un nesteidzīgs brančs – mājas gaumē. :)

Šoreiz brīvdienu rīta ēdienkartē: brušetas ar tomātiem, šķiņķi un mocarella sieru, kā arī kruasāni ar sieru un šķiņķi. Savukārt saldās garšu kārpiņas palutināsim ar kruasāniem pildītiem ar Nutella krēmu. Kafija, tēja vai kāds cits dzēriens – pēc izvēles... :) 

Padalīšos ar 3 ātri pagatavojamām receptēm, kuras lieti noderēs ne tikai šādās reizēs, bet arī aicinot draugus ciemos. 

20161118110337-53690.jpg

Brušetas ar tomātiem, šķiņķi un mocarella sieru

Sastāvdaļas: itāļu maize, 450 g ķiršu tomātu, 180 gr šķiņķa, 1-2 daiviņas ķiploka, pus buntīte pētersīļu, 2 tējk. olīveļļas, 1 tējk. balzāmetiķa, 225 gr mocarella siera.

Sagriež maizi šķēlēs. Katru šķēli apsmērē no abām pusēm ar olīveļļu un izkārto uz cepešpannas. Liek cepties krāsnī 175°С uz ~10 min. Pa to laiku sagriež mazākos gabaliņos šķiņķi un šķēlītēs mocarella sieru. Atsevišķā bļodiņā sagatavo šo – 4 daļās sagriež visus ķiršu tomātiņus, pievieno sasmalcinātu ķiploka daiviņu, sasmalcinātus pētersīļus, pievieno 1 tējk. balzāmetiķa un 2 tējk. olīveļļās (ja vēlas var pievienot sāli vai piparus pēc garšas). Visu samaisa. Uz karstajām maizītēm izkārto tomātu maisījumu, pa virsu uzliek šķiņķa gabaliņus un visu pārklāj ar mocarella siera šķēlītēm. Sagatavotās maizītes liek krāsnī cepties uz aptuveni 7-8 min., līdz siers pakūst. 

20161118110410-21138.jpg

Saldie un sāļie kruasāni.

Sastāvdaļas: saldētas kārtainās mīklas paciņa (4 plāksnes), Nutella šokolādes krēma burciņa, ~ 100 gr šķiņķa, ~200 gr siera, 1 ola.

Saldētās mīklas plāksnes sadalām uz pusēm – 2 veidosim sāļas, 2 – saldas. Plāksnes izrullējam lielākas saglabājot taisnstūrveida formu un sagriežam vairākos trijstūros – lielākos vai mazākos – atkarībā no tā, cik lielus kruasānus vēlas veidot. Es parasti vienu plāksni sagriežu 6 trijstūros.

Sāļajiem kruasāniem trijstūra pamatnē liek šķiņķa šķēlīti un siera gabaliņu, savukārt saldajiem – nepilnu Nutellas krēma karoti. Satin kruasānu, piespiežot sānu maliņas, lai gardais pildījums netek ārā. Sagatavotos kruasānus apsmērē ar sakultu olu un liek cepties cepeškrāsnī 180C uz ~15 – 18 min līdz tie zeltaini brūni. 20161118110439-20768.jpg

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies