Ņemam kakao un radam šokolādīgos cepumus

lauruxs
lauruxs 12. februāris 2015 15:24
2706

Lai pagatavotu šos gardos šokolādes cepumus nepieciešams.

100 gr sviesta
150 gr cukurs
1 liela vai 2 mazas olas
200gr milti 
1 tējkarote cepamais pulveris
kakao vai melnā šokolāde jo rūgtāka , jo labāka, man šoreiz bija paliskusi pāri šokolāde tad nu izmantoju to. 

Sviestu kopā ar šokolādi izkausē katliņā.  Ja nav šokolāde tad izkausētajā sviestā pievieno kakkao. Ļauj nedaudz atdzist. Tikmēr olu saputo ar cukuru un lēnām pievieno miltus, kuros iemaisīts cepamais pulveris. Kad kārtīgi izmaisīts pievieno izkausēto sviestu. Maisa līdz iegūst viendabīgu masu. Sarullē desā un ietin pārtikas plēvē. Uz 30 minūtēm ieliek saldētavā. Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem. Mīklu sagriež šķēlītēs un cep apmēram 10 minūtes. Kad gatavi izņemot ļauj atdzist. Gardi un mīksti pa nākamajā dienā. Mūsu mājās tie reti kad paliek nākamajai dienai. Jo parasti vīrs tos noēd pirmais. Arī šoreiz palika vien mazliet lai nofotogrāfētu. 

20150212151619-33083.jpg

Mājās mums vienmēr ir kaut kas no kakao. Protams ka virtuves skapītī ir nesaldinātias kakao, ko izmantoju cepšanai, bet ir āri sladais kakao dzēriens, ko labprāk ik pa laikam baudam. Vienmēr mūsu mājās var atrast kādu šokolādi, jo vīram tās ļoti garšo. Es ja nu ļoti sakārojas , tad ēdu labāk tumšo, bet pavisam rūgto atkal izmantoju dažādu kūku cepšanai. Arī vannas istabā mums ir kakao smarža un tā ir vannas putās ar kakao un apelsīnu un ķermeņa krēmā. Un ja vēl ar to ir par maz tad var arī noskrubēties ar šokolādes skrubi, bet žēl ka tas jau iet uz beigām, jo man tas ļoti patīk. 

Un atbildot uz jautājumu vai kakao ir afrodiziaks, laikam jau sāku domāt ka jā , tad nu atliek vien uzkost cepumus uzdzert kakao dzērienu un doties pārbaudīt. ;)



 

KONKURSS: Veram vaļā kakao iepakojumu un.. radām kaut ko saviem mīļajiem!

 

20150210130318-75162.jpg


Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
lauruxs 12. februāris 2015 20:56 Rebeka

Es kad taisīju aizmirsu pielikt cepamo pulveri un tad nu beigās maisīju klāt, bet bija tik un tā labi. :D Nu re vismaz varēsi noregulēt priekš nākamās reizes saldumu. (Y) Man atkal ar bija bail ka paliks cieti kad atdzisīs, bet nē. Un esmu turējusi saldētavā un pēctam pa taisno no saldētavas cepusi, arī labi sanāk.

Rebeka 12. februāris 2015 20:51 lauruxs

Sanāca! Diezgan labi, bet baigi saldie, nākošreiz varētu likt mazāk cukuru, bet ir tādi pufīgi, vismaz tagad kamēr karsti, redzēs, kā būs kad atdzisīs ;)

Man ir super tizla cepeškrāsns kurai arī nevar grādus redžet, nedaud zpiededzināju apakšīņas :(

lauruxs 12. februāris 2015 20:27 Rebeka

Nē , es nedomāju ka būs par daudz. Man bija 70% šokolāde un pat likās ka ir par maz. Nākamreiz likšu vairāk. Lai izdodas gardi. (Y)

Rebeka 12. februāris 2015 20:16 lauruxs

Upss.... sāku jau taisīt un pieliku 100gr šokolādes, veselu tāfelīti :D Ceru, ka nebūs pa traku :) Pašlaik esmu tikusi līdz tam, ka desa stāv saldētavā un plīts sildās ;)

lauruxs 12. februāris 2015 20:14 Rebeka

Šokolāde man bija apmēram 70 gr. , kakao es domāju ka var likt 1 ēdamkaroti, ja liekas par maz tad var likt vēl.

Rebeka 12. februāris 2015 18:51

Tikai cik īsti daudz vajag to kakao vai šakolādi? :^)

Rebeka 12. februāris 2015 18:38

Wow izskatās super vienkārša recepte :) Pamēģināšu jau šovakar :) (Y)

Nikte 12. februāris 2015 17:24

:P:P:P:P(Y)(Y)(Y)