Ne diētiskās uzkodas

pece
pece 24. janvāris 2018 21:56
908

Kad piezadies lielais slinkums gatavot pīrāgus, bet saproti, ka ar magoņmaizēm un kanēļmaizēm neizspruksi un būs pieprasījums pēc sāļām uzkodām, tad šī recepte ir kā laikā.

Ņemam rauga mīklu gatavu vai paša gatavotu. 

Es rauga mīklu gatavoju šādi:

Atdzīvina raugu 40 g presētā rauga, ēdamkarote cukura sīrupa, ēdamkarote miltu, ēdamkarote silta ūdens, samaisa. Atstāj kamēr jauc pārējo mīklu.

Ņem 75 gramu sviesta, saputo ar 50 gramu cukura sirupa, pievieno 1 olu, saputo. Pievieno 5 gramus sāls un 230 g silta piena. Saputo, piesijā 500 g miltu un pieliek atdzīvonāto raugu.

Mīklu samīca - apmēram 5 minūtes ar mikseri  un mīklas ķepām. Uzraudzē siltā vietā (piem cepeškrāsnī uz 50 grādiem) 20 minūtes, izmūca vēlreiz 2-3 minūtes un uzraudzē atkārtoti.

Mīklu izrullē un uz tās klāj plāni sagrieztu sieru un šķiņķi, sarullē un sagiež kā magoņamaizes. Pārsmērē ar olu  un cep 220 grādos apmēram 10 minūtes.

Īpaši garšoja un patika bērniem!

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies