Napoleons ar lasi.

taschinka
taschinka 28. marts 2013 19:15
1543

Sastāvdaļas kārtainai siera mīklai:

50g siers

60ml ūdens

1/2 tēj.k etiķis

1 tēj.k sāls

provansas gršvielas,ja vēlas

1/2 ola (ja nav kur likt otru pusi olu,tad nekas traks,ja mīklā tiks ielikta vesela,nedaudz palielināsies miltu daudzums)

100g sviests

ap 170g milti

Sastāvdaļas krēmam: 1 paciņa svaigais siers ar tomātiem un papriku-Rasas mans mīļākais 1 paciņa biezpiens,es izmantoju Rasas vājpiena-mans mīļākais 200g kūpināts lasis Dekorēju ar to,kas pagadījās pa rokai: 50g rīvēts siers svaigs gurķis melnās olīvas svaigas dilles mandeļu skaidiņas,ļoti labi iet kopā ar lasi 

Gatavojam kārtaino mīklu:

Sieru sarīvējam uz smalkās rīves.

Sviestu,kas paturēts saldētavā 10 minūtes arī sarīvējam uz rīves tur pat pie siera.

Ieberam 1 glāzi miltus un visu saberžam drupačās.

Olas dzeltenumu sakuļam ar ledus aukstu ūdeni,sāli un etiķi.Lejam šo šķidrumu klāt drupačām,izmaisam,pievienoajm garšvielas kādas vēlamies.

Beram pakāpeniski miltus un mīcam maigu mīklu.

Ieliekam maisiņā un paturam ledusskapī 30 minūtes.

Gatavo mīklu izrullējam plānu,uzliekam šķīvi tāda izmēra kāda lieluma vēlamies torti.

Izgriežam ripas.Man sanāca 4 mazas ripas.

Sadurstam ar dakšiņu un liekam cepties iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 15 minūtēm līdz ripas sausas,viegli brūnas.

Diemžēl aizmirsu nobildēt gatavās ripas.

Kamēr ripas dziest gatavojam krēmu:

Biezpienu kopā ar svaigo sieru sablenderējam.

Pievienojam lasi un pavisam vegli sablenderējam,lai nav pilnīgi viendabīga massa,bet lai arī nav izteikti lieli laša gabaliņi.

Smērējam vienu ripu ar krēmu,pāri liekam nākamo ripu un atkal krēmu,šādi apsmērējam visu torti.

Krēma daudzums tieši laikā.

Visu torti apbēru ar rīvētu sieru.

Izdekorēsju ar gurķiem,dillēm,olīvām,mandeļu skaidiņām....

Tāds ašais variants...

Tā kā šis ir pirmais sāļās tortes mēģinājums,tad tortes izmērs nav liels-sver 1kg.

Būtībā torti vajadzētu paturēt ledusskapī pāris stundas,piemēram uz nakti,bet tā kā es tik nepacietīga,tad pēc stundas jau griezu,lai novērtētu...

Mmmm,kas par garšu......

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Cerīte 29. marts 2013 18:36

Bet šo atkal saglabāšu nākotnei.

Cerīte 29. marts 2013 18:35

(inlove)Rīt sākšu cept ''Apelsīnus smiltīs''

smukaa 29. marts 2013 11:19

(Y)