Ņammīgie kakao mafini ar mandeļu skaidiņām
3402
2/3 gl. kakao
2 olas
2 gl. milti
1 gl. cukurs
2 tējk. soda
1/3 gl. piens
1/3 gl. augu eļļa
2 tējk. vaniļas cukurs,
šķipsniņa sāls
50 g mandeļu skaidiņas (ja gadījumā nav var arī nelikt)
Jāiesijā bļodā milti, kakao,soda, jāpievieno sāls, ~1/2 gl. cukurs, vaniļas cukurs
Otrā bļodā jāsakuļ olas, pienu un eļļu
Otrās bļodas masa jāpiejauc pirmajai, rūpīgi jāsamaisa
Jāpievieno atlikušais cukurs, ja nepieciešams
Mīkla jālej papīra formiņās vai arī ieeļļotā/ietaukotā mafinu pannā. Pārber ar mandeļu skaidiņām.
Cep 20-25 minūtes 200 grādos. Pārbauda ar kociņu mafinu gatavību, ja nelīp tad gatavi! (Bet man jau šķiet to jau visas zina:) )
Dzerot "pliku" kafiju tā gribas kādu keksini piekost
Rebeka- jā,un tas vēl kaut kas padara to padarīšanu tādu gruntīgāku
Nu ,vismaz priekš manis. Par speciālista viedokli jājautā Taschinkai
Cepamais pulveris vai tad nav soda+vēl kkas?
hmm,citrona sulu vai ko skābu neliec klāt? Es parasti lieku cepamo pulveri mufiniem un tad viņi sanāk tādi pufīgi,man tante vienmēr visus keksus taisīja ar sodu,neliekot citronu,un man bērnībā negaršoja,jo cauri sita to sodas garšu. Piedod,bērnības trauma
Ja sodu dzēš kefīrā,arī labi keksiņi sanāk