Mūsmāju iecienītā vistu aknu pastēte

Autors: pece, 2011. gada 11. janvāris, 14:38:51
Mūsmāju iecienītā vistu aknu pastēte

Šī recepte ienāca mūsu mājās no kāda TV raidījuma, kurā uzstājās dietologs. Tas notika sen – kādus gadus 10 atpakaļ, bet recepte ar variācijām mūsmājās ir topā joprojām, to slavē gan radi, gan draugi, gan kolēģi. Tā ir apbrīnojama savā vienkāršībā un gardumā

 

 

 

Vajadzēs:

 

 

300 g vistu aknu (es pērku lielveikalā, bet cenšos pirkt vietējās izcelsmes, nesaldētas)

1 liels sīpols ( oriģinālā puravs, ar puravu sanāk maigāka garša, bet tas ne vienmēr man ir pa rokai mājās atšķirībā no sīpoliem)

1 kārtīgs burkāns

Sviests

Garšvielas

Ūdens/buljons/vīns

 

 

 

Vistu aknas sagriež gabaliņos, sīpolu un burkānu sasmalcina.

 

 

 

 

Visu pa kārtai apcep sviestā. Slinkā un diētiskā variantā, vistu aknas nesmalcina un burkānu sagriež kādās 4-6 daļās, sīpolu 4 daļās.

 

 

 

 

Saliek visu katlā un pievieno šķidrumu, tā lai viss tiek pārklāts. Oriģinālā receptē izmanto buljonu, bet var izmantot ūdeni, ābolu sulu, vīnu, mazliet konjaku pēc izjūtām un vēlmes.

 

 

 

 

Vāra uz lēnas uguns minūtes 15-20 – galvenais gatavības rādītājs – burkāni ir mīksti.

 

Visu sablenderē. Pirmajām reizēm iesaku blenderēt biezumus nelielā šķidruma daudzumā un to pievienot pēc tam, līdz vajadzīgajai konsistencei.

 

 

 

 

 

Liek uz uguns, vēlreiz uzvāra, pēc garšas pievieno garšvielas un sāli, jāņem vērā, ka atdziestot nebūs tik izteiktas garšas kā siltam. Var pievienot sviestu, tad konsistence būs smērīgāka.

 

 

 

 

 

 

Liek trauciņos, ļauj atdzist un tad ievieto ledusskapī. Siltu ledusskapī neliekam, taupām enerģiju! Bērni šīs pastētes diētisko variantu ēd vēl siltu pilnām mutēm un karotēm!

 

{fotoblog:1082}