Mūsmāju iecienītā vistu aknu pastēte

pece
pece 11. janvāris 2011 14:38
4813

Šī recepte ienāca mūsu mājās no kāda TV raidījuma, kurā uzstājās dietologs. Tas notika sen – kādus gadus 10 atpakaļ, bet recepte ar variācijām mūsmājās ir topā joprojām, to slavē gan radi, gan draugi, gan kolēģi. Tā ir apbrīnojama savā vienkāršībā un gardumā

 

 

 

Vajadzēs:

 

 

300 g vistu aknu (es pērku lielveikalā, bet cenšos pirkt vietējās izcelsmes, nesaldētas)

1 liels sīpols ( oriģinālā puravs, ar puravu sanāk maigāka garša, bet tas ne vienmēr man ir pa rokai mājās atšķirībā no sīpoliem)

1 kārtīgs burkāns

Sviests

Garšvielas

Ūdens/buljons/vīns

 

 

 

Vistu aknas sagriež gabaliņos, sīpolu un burkānu sasmalcina.

 

 

 

 

Visu pa kārtai apcep sviestā. Slinkā un diētiskā variantā, vistu aknas nesmalcina un burkānu sagriež kādās 4-6 daļās, sīpolu 4 daļās.

 

 

 

 

Saliek visu katlā un pievieno šķidrumu, tā lai viss tiek pārklāts. Oriģinālā receptē izmanto buljonu, bet var izmantot ūdeni, ābolu sulu, vīnu, mazliet konjaku pēc izjūtām un vēlmes.

 

 

 

 

Vāra uz lēnas uguns minūtes 15-20 – galvenais gatavības rādītājs – burkāni ir mīksti.

 

Visu sablenderē. Pirmajām reizēm iesaku blenderēt biezumus nelielā šķidruma daudzumā un to pievienot pēc tam, līdz vajadzīgajai konsistencei.

 

 

 

 

 

Liek uz uguns, vēlreiz uzvāra, pēc garšas pievieno garšvielas un sāli, jāņem vērā, ka atdziestot nebūs tik izteiktas garšas kā siltam. Var pievienot sviestu, tad konsistence būs smērīgāka.

 

 

 

 

 

 

Liek trauciņos, ļauj atdzist un tad ievieto ledusskapī. Siltu ledusskapī neliekam, taupām enerģiju! Bērni šīs pastētes diētisko variantu ēd vēl siltu pilnām mutēm un karotēm!

 

{fotoblog:1082}

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
pikupeku 12. janvāris 2011 11:00

Paldies, ļoti noderīga.
Bērnam atklāja mazasinību, bet aknās ir ļoti daudz dzelzs, tāpat vārītas ne sevišķi ēd. Meklēju aknu pastētes receptes, bet visas ar cūku taukiem, sviestu un citem treknumiem pilnas, par veikala piedāvājumu nemaz nerunāsim.

Aggie 11. janvāris 2011 17:12

Pece

PALDIES ;)