Modīgais Mājas Brunch

Ciao
Ciao 15. oktobris 2016 15:42
2154

„pārpalikumi”

Ļoti patīk jaunā tendence Latvijā – Brunch, tomēr neesmu gatava maksāt par piedāvājumu, kas līdzinās vienkāršam viesnīcas brokastu piedāvājumam, kuram pievienots klāt ir glāze prosecco, piemēram. No no no.... es varu labāk. Ja arī Tu esi ar manis vienis prātis, tad še ku re ku... idejas.

 Viss, kas ir nepieciešams, nedaudz iedvesmas.. šoreiz mans Brunch ir tapis no pārpalikumiem ledusskapī.

Svarīgākais ir kafija un sulas. Jā, svaigi spiestas sulas diezin vai jūs katru dienu spiežat, toties brīvdienās ņemot brīvo laiku var izvērsties eksperimentēšanā.  Iesaku pamēģināt granātābolu sulu. Mums tā ir mīļa, turklāt granātāboli no pašu dārza! Tā ir saldenskāba sula, skaistā krāsā un to spiež tieši tāpat kā citas augļu sulas (ar mehānisko sulas spiedi, tātad ar roku).

Uzkodiņa 1 biezpiena krēms ar zemesriekstiem un mājas pesto. Jāsamaļ biezpiens ar zemesriekstiem līdz krēmīgai konsistencei , beigās iejauc pesto un pievieno garšvielas.

Uzkodiņa 2 Paprikas salāti. Ja esat paprikas fani, tad vienu varu teikt, iepērkat papriku labi daudz... Veselas paprikas cep 180 krāsnī apmēram 30 minūtes līdz brūnas. Pēc tam novelk  miziņu un sajauc ar olīveļļu, izspiestu ķiploku, baltvīna etiķi. Ārkārtīga ņamma.

Uzkodiņa 3 Šampinjonu steiciņi. Uzkarsē pannu. Šampinjonus sagriež biezās šķēlēs,.Pārkaisa ar sāli, pipariem un trifeļa eļļu (jūs varat izvēlēties jebkuru citu eļļu). Cep uz pannas no abām pusēm līdz brūns. Pirms pasniegšanas apslaka ar svaigu citronu sulu un pārkaisa ar zāļumiem.

Uzkodiņa  4 Cepti ķiršu tomāti. Tomātiņus noskalo, pārkaisa ar garšvielām un uz mazas ugun cep līdz mīksti.

Klasiskā mājas brunch ir vienmēr kāds pamata ēdiens, ar ko tiek pasniegtas uzkodas. Man šoreiz ir dažas nieka vēršacis, taču arī šeit var izvērsties.. vakardienas cepeši ar siltajām piparu mērcēm, zivs galerti, dārzeņu omletes, siera fritatas... ņēmot vērā , ka šorīt mūsmājās ir tik divi brančotāji, tad lielums ir pietiekams arī ar vēršaci.

Pasniegšanai - krāsnī grauzdēta maize ar oregano un olīveļļu.

Punktus uz I saliek papildinājumi. Svaigi dārzeņi, piemēram, gurķi, sīpoli.. marinētas olīves, augļi un rieksti.

Un atceraties, vienmēr var taču uzaicināt ciemos draugus, radus un ballīte var ievilkties dienas garumā ar dzirkstošiem vīniem, čalām, dejām un varbūt kādu īpaši izsmalcinātu filmu!

Bon appetit

VIT@

 

Rudens recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Ciao 16. oktobris 2016 20:22 Kerstyna

heheee nu tas jau ir izsmalcināts nakts burziņš :D Saldie studentu laiki (inlove)

Kerstyna 16. oktobris 2016 13:49

Lasīju un domāju - baigi forši....
Un tad atcerējos studiju laika "nakts pusdienas"... arī varētu būt kaut kāds branča paveids :)
Dzīvoju kojās kopā ar savu kursa/darba biedreni. Abas baigi strādājām, bieži pēcpusdienās gulējām, līdz ar to visa sadzīve notika pa nakti - ēšanu ieskaitot. Tad mēs klājām galdu uz kura salikām visko , tad lēnām ēdām un runājāmies. Ja bija vairāk laika un nebijām pārāk piegurušas, tad vēl aizšāvām uz veikalu pa vakaram, sapirkām visu ko... Tagad , kad atbraucu pie viņas ciemos -mēs darām to pašu - saliekam uz galda viskautko , pa drusciņai, vēl klāt vīnu, ēdam un runājam, runājam un ēdam....

Ciao 16. oktobris 2016 12:22 Kaķmeitene

Paradokss pie kā esmu nonākusi.. jo mazăk trauku, jo beidzot katrs tiek lietota pienācīgi.. arī šīs tasītes.. lietojam uz nebēdu:$ paldies (inlove)

Linduchy 16. oktobris 2016 10:38 VIT@

Tik izsmalcināta un skaista (inlove)(inlove)(inlove)

Ciao 16. oktobris 2016 10:37

Nu gan baigās kārdinātājas ROFL man daudz kas no minētā nav pieejams, bet tā garšooooo.. mierīgi varētu šokolādi pret siļķi iemainītROFL

Ciao 16. oktobris 2016 10:35 Kaķmeitene

Hey, mums šādu servīzi uz kāzām dāvināja :$ paldies

Ciao 16. oktobris 2016 10:31 Shalako

Esmu lasījusi, ka daudzi šķaida, bet man tā sula liekas ļoti garda neatšķaidīta, varbūt citiem par spēcīgu8-|

pece 16. oktobris 2016 09:36 ofelija

Zuti droši vien domā. Bet tas ir diezgan eksluzīvs, neķerās....

Linduchy 16. oktobris 2016 08:32

Garšīgs blogs :P (Y)
BET - bildē ir redzama superskaistas tējas krūzes maliņa - pilnu bildi, lūdzu - LŪDZŪŪŪ - mana vājība, skaisti trauki (inlove)

LosOjosVerdes 16. oktobris 2016 06:51 ofelija

Tu domâ zutis? Lielāks gan par lucīti, bet ļoti garšīgs!

ofelija 16. oktobris 2016 04:53 pece

Siekalas saskreeja mutee ,atceroties luciisus!Bija veel viena taada veida zivs,kaa lucis ,bet treknaaka-nespeeju atcereeties!

Shalako 15. oktobris 2016 23:35

Oj kā sakārojās to biezpiena krēmu, cik oriģināla kombinācija, nudien uztaisīšu! (Y)
Vai granātābolu sulu jūs pēc tam atšķaidat vai jums tā ir gana dzerama arī neatšķaidot?

Ciao 15. oktobris 2016 22:15 pece

Izklausās ļoti gardi:$

pece 15. oktobris 2016 22:00 VIT@

Mums tādas lauku izvirtības, kas atkarīgas no sezonas - mazsālīts lasis, ceptas reņģes dažādās marinādēs, žāvētas reņģes, butes, luči, kaltēti luči, ceptas salakas, podiņā sautētas brētliņas. Vecāku gatavota aukstā gaļa, svaigi žāvējumi. Tomāti līdz ziemassvētkiem. Pašu gatavota ābolu, vīnogu un tomātu sula.Un pārējais pēc iedvesmas un bērnu iegribām (ko katrs cienastam atdevis.

Ciao 15. oktobris 2016 21:18 pece

Kas jums ir aktuālais ko ceļat galdā? Bez kā nav iedomājams branćiņš?

pece 15. oktobris 2016 20:46

Mums regulāri ir Brančš pie vecākiem, kad sabrauc uz brīvdienām bērni un ir nesteidzīgās svētdienas brokastis pāris stundu garumā. Citreiz ar lielākām izvirtībām, citreiz ar mazākām.

Ciao 15. oktobris 2016 17:17 LosOjosVerdes

Well hi5, kas zina varbūt klātienē esot sanāks realizēt kopīgo "izrīšanos" :D

Ciao 15. oktobris 2016 17:11 ofelija

nu re, un Eiropā tas ir brančiņš :D

LosOjosVerdes 15. oktobris 2016 16:57

Jā, mājas branči ir forși! Man apcepti tomāti ļoti garšo, tāpat šampinjoni. Biezpiens....Visu Tev tur pa tīro noēstu:D

ofelija 15. oktobris 2016 16:46

Laikam tiesi taapeec man patiik balliites,jo vienmeer paliek paari kas interesants garsiigs,ko naakosaa dienaa var eest visu dienu!
Mums veel ir taa pienemts,ka cilveeki naak un nes liidzi kaut ,kas pasiem garso.Tas muusu maajaas parasti notiek Jaunaa gada balliitees!