Mīļoto vīriešu lutināšanai

LosOjosVerdes
LosOjosVerdes 15. jūnijs 2016 18:37
1676

Jā, man viņi ir veseli trīs! Nē, man nav par to kauns. Šodien laiki tādi, ka ar vienu nepietiek. Esmu moderna! Pie tam mani vīrieši viens par otru ir informēti un savā starpā tīri labi sadzīvo :)

Mīļotajam vīrietim Nr. 1 ļoti patīk ēst. Viņš nav izlutināts-ēdīs visu, ko nolikšu priekšā :D Bet ja ēdienam trūks kāda garšviela, ja tas nebūs pasniegts, kā pienākas, par to smalkjūtīgi tikšu informēta. Ēdiens, ar kuru ar jums padalīšos, ir viens no tiem, par kuriem zinu, ka "nenošaušu greizi", gribēdama pielīst savam mīļajam. Sātīgs, gana simpātisks un ļooti garšīgs. Un tagad, tuvojoties riktīgai tomātu sezonai, ļoti aktuāls.

Nepieciešams:

Tomāti-4 gb.

Sīpoli-4 gb.

Šķiņkis kūpināts (var arī svaigu cauraudzīti)-200 g

Citrons- 1 gb.

Kausētais siers- 1 paciņa

Diļļu bunte

Sāls, melnie pipari, cukurs

20160615173014-68404.jpg

Sāk ar pildījuma gatavošanu. Sagriež mazos gabaliņos gaļu, uz pannas apcep tikai tik daudz, līdz tā apbrūnē. Smalki sagriež dilles, pārber sāli un uzspiež sulu no puses citrona. Iemaisa kausēto sieru un sacepto gaļu. Viss, puse darba padarīta.

Tad gatavo dārzeņus pildīšanai. Sīpolus nomizo un augšpusē krusteniski iegriež apmēram līdz vidum. Tad liek karstā sālsūdenī noblanšēties. Parasti paturu minūti, ne vairāk.

Tomātus arī augšpusē iegriež tāpat kā sīpolus un kārto ieeļļotā cepamtraukā. Ar karoti liek pa vidu pildījumu. Esmu iemanījusies tomātus ar pirkstiem tā kā paplēst vaļā, (bet tā, lai tie neizjūk), tad vairāk var satilpināt pildījumu. Tāpat dara ar sīpoliem, vienīgi tiem pirms pildījuma likšanas jāuzber maaazliet cukura katram. Sapildītos sīpolus kārto traukā tomātiem pa vidu.

20160615174532-70211.jpg

Liek 180 grādos krāsnī apmēram uz 35 minūtēm. Ja jūs zinātu, kā smaržo māja, kad tie sāk cepties! Mmmmmm, ļoti garšīgi. Mans mīļotais vīrietis ekstāzē :)

Kad gatavs, ceļ ārā, liek uz šķīvja. Pārlej ar mērcīti, kas radusies, satekot tomātu sulai ar sieru. Var pasniegt ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem. Pavisam izsalkušajiem vēl klāt var sacept zivi vai vistas gaļu. Ticiet, šis mīļotajiem vīriešiem iet pie sirds! Un vispār man šķiet, ka sīpoli mūsu zemītē vēl ir nenovērtēti, tos izmantojot tikai kā garšaugus. 

20160615175136-94556.jpg

Mīļotais vīrietis Nr. 2 ēd diezgan veselīgi, garšo gan salātiņi, gan zupas, bet viņš mann ir riktīgs saldumu cienītājs. Sladējums viņam ir TOP ēdiens-mierīgi varu negatavot, ja iedošu bļodu ar saldējumu :) Tā nu tapa mans šī brīža iecienītākais saldēdiens ar sezonas aktuālajiem rabarberiem un zemenēm.

Nepieciešams:

Zemenes-1/2 kg

Rabarberi-1/2 kg

Svaigi spiesta apelsīna sula-1/2 glāze

1 apelsīna miziņa-sarīvēta

Brūnais cukurs-2 ēdamkarotes

Vaniļas saldējums (pēc ieskatiem daudzums)

Pagatavošana dikti vienkārša. Nomizo un sagriež mazos gabaliņos rabarberu, liek katlā, uzlej burtiksi pāris ēdamkarotes ūdeni, pārber cukuru un uzvāra. Tad peliek miziū un pielej sulu un sautē, kamēr rabarberi izšķīduši. Ilgāk par 5 minūtēm neprasa.

Tikmēr traukā sagriež zemenes lielos gabalos. Kad rabarberi savārīti, karsto masu pārlej zemenēm. Un viegli samaisa. Gaida, kad atdziest (bet ne pavisam), liek traukā, pāri kārto saldējumu. Silts un auksts-zobārstiem noteikti nepatiktu šī ideja, bet to mēs viņiem neteiksim :) Ēd laizīdamies. Šis mana otrā mīļotā vīrieša sirdi uzreiz atmaidzina.

20160615180529-94403.jpg

20160615180550-83414.jpg

20160615180951-77273.jpg

Mīļotais vīrietis Nr.3 (secība gan nav svarīga!) brīžiem riktīgi izlaidies-negrib to, negrib šo, vislabprātāk ēstu tikai desmaizītes vai čipšus. Tāpēc nācās atrast alternatīvu. Un par brīnumu viņš man šo manu atradumu ēd labprāt, garšo tā, ka pazūd zibenīgā ātrumā. It sevišķi brīžos, kad skatās tv.

Veselīgajiem "čipšiem" nepieciešams:

Turku zirņi-500 g (vai cik nu vēlas)

Olīveļļa

Zaļumi (dilles, pētersīļi)

Ķiploks

Karijs, paprikas pulveris 

Turku zirņus mērcē apmērm 8-12 h. Būs mazāk vai vairāk, arī nekas. Vāra gatavus apmērm 40-60 minūtēs. Tad novārītos zirņus ber bļodā, kur pāri lej olīveļļu, zaļumus, garšvielas (ar to visu variē pēc gaumes un patikšanas). Tad ber uz plāts vienā kārtā un liek 180 grādos uz minūtēm 15 cepties, tad zirņus apmaisa un cep tik ilgi, līdz iegūta vēlamā kraukšķīguma pakāpe. Tā kā turku zirņi ir, šķiet visveselīgākie pākšaugi, un no tiem nerodas nepatīkamas blakus parādības, es šādu uzkodu gatavoju gana bieži. Pie alus, pie kefīra iet lejā grabēdami. Labi, ka vēl mazu bļodiņu paspēju nobildēt, lai dalītos ar jums. 

20160615182850-90412.jpg

20160615182920-28246.jpg

Nu ko lai saka, meitenes? Mīlestība patiešām iet caur vēderu :) Jāzina tikai, uz kurām podziņām uzspiest jeb kas otram cilvēkam garšo, un jūs tiksiet lutinātas jeb dots devējam atdodas! 

Recepšu konkurss – Mīlestība iet caur vēderu


Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
LosOjosVerdes 16. jūnijs 2016 12:58 Kaķmeitene

Kā gan savādāk? Man raču viņi bús "līdz nāve mūs šķirs":)

Linduchy 16. jūnijs 2016 12:30

Var redzēt, ka tu "garšīgi" mīli savus vīriešus :) (Y)

pece 16. jūnijs 2016 11:33 LosOjosVerdes

Man pašai ir tā, ka atšķirīgs pielietojums ir katram paveidam, īstos, vecos lieku zupās/mērcēs/sautējumos, gatavojot šašliku, sarkanie man patīk salātos ar salātu lapām, bet citos svaigajos salātos man garšo salātu sīpoli - tādi kraukšķīgi un saldi.

LosOjosVerdes 16. jūnijs 2016 09:34 pece

Zini, man pat labāk patīk parastie, nekā saldie baltie. Izteiksmīgāka garša. Bet, jā, kaut kā nepėrk tos citus. Pat sarkanie kādam reti uz galda parādās

pece 16. jūnijs 2016 08:54

Par sīpoliem - latvieši lēni iepazīst jaunas sīpolu šķirnes. Niknie, asie īsti nav piemēroti salātiem un pildīšanai. Mani vecāki arī tikai salīdzinoši nesen ir sapratuši, ka "saldie" sīpoli ir dikti laba lieta.

LosOjosVerdes 15. jūnijs 2016 18:46

Lūdzu titulbildi pievienot