Miežu putraimu biezputra

pece
pece 31. oktobris 2020 23:32
56

Kad tradicionālās ēdienreižu bāzes - kartupeļi, makaroni, rīsi, ir apnikuši ir laiks pamēģināt ko jaunu. Miežu putraimu biezbutrai nepieciešams:

* miežu putraimi

* ūdens

* sāls

Miežu putraimu daudzums ml (piem. glāzēs) ar ūdeni ir 1:2, t.i. viena glāze miežu putraimu un 2 glāzes ūdens. Piemetam šķipsiņu sāls un vāram 15 minūtes. Var servēt uzreiz, vai arī ļaut putrai 5 minūtes nogatavināties un piebriest.

Šoreiz biezputra servēta ar šķēlītēs saceptu cūkgaļu un daiviņās sagrietiem tomātiem, bet to var pasniegt arī kādu mērci vai skābu krējumu.

20201031233206-82387.jpg

Biezputru var vārīt arī vairāk, un nākamajā ēdienreizē pirms pasniegšanas apcept sviestā.

Mūssmājās šo biezputru jau no maza vecuma labprāt ēd arī bērni!

Just Nature rudens recepšu konkurss


20201016145101-25678.jpg

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies