Mazogļhidrātu, bezglutēna burgeri

Autors: Linduchy, 2018. gada 25. janvāris, 12:32:19
Mazogļhidrātu, bezglutēna burgeri

Kad dzirdi vārdu "burgers", tu noteikti iedomājies par trakoti neveselīgu apjomīgu gaļmaizīti, kuras ēšana veicina lieko svaru. Vēl traģiskāk ir tad, ja tev garšo burgeri, taču organisms nepanes glutēnu. 

Manam vīram ļoti garšo burgeri. Protams, iecienītākais kārums ir iegādājams McDonalds ātrās ēdināšanas restorānā. Lai palutinātu vīru ar viņa iecienītāko maltīti, nolēmu mājās pagatavot nedaudz veselīgāku alternatīvu - mazogļhidrātu burgeri, kas nesatur glutēnu un veselu Mendeļejeva tabulu.

Mūsu mājās maize ir ikdienas uzturā. Nekad iepriekš nebiju mēģinājusi cept maizi, taču nolēmu izmēģināt Norvēģijā ražotu pilngraudu maizes maisījumu ar čia un kaņepju sēklām. Sukrin maizes maisījumā nav glutēna, piena un rauga, tas nesatur cukuru. Šajā maizes maisījumā ir tikai 2.5% ogļhidrātu un dažādas sēklas. Respektīvi - šī varētu kļūt par lielisku maizes alternatīvu tiem cilvēkiem, kuri domā par veselīgu uzturu vai nepanes glutēnu, pienu, raugu u.t.t., bet labprāt brīvdienu rītā palutinātu sevi ar gardu un aromātisku maizīti.

Mazogļhidrātu, bezglutēna burgeri

Sastāvdaļas (4 burgeriem):

Pagatavošana:

Uzkarsē cepsķrāsni līdz 200 C grādu temperatūrai.

Bļodā ieber maizes maisījumu. Pievieno 300 ml ūdens. Kārtīgi samaisa un atstāj uzbriest (5 minūtes).

Uz pannas izklāj cepampapīru. No mīklas veido apaļus, plakanus plācenīšus (aptuveni 1 ēd.k. vienam plācenim). Liek sakarsētā cepeškrāsnī cepties - 25 minūtes.

Tikmēr bļodā samaisa kopā malto gaļu, olu, sāli, piparus, šķipsnu kurkumas un šķipsnu paprikas pulvera. No gatavās masas izveido 4 kotletes.

Uz pannas sakarsē eļļu un liek cepties kotletes. Kad kotletes abas puses ir apceptas brūnas, uzliec pannai vāku, lai kotletes vēl nedaudz pasautējas. 

*Ja nevēlies cept kotletes eļļā, vari uzcept tās cepeškrāsnī, vienlaicīgi cepot gan maizītes, gan maltās gaļas plācenīšus. 

Izņem paplāti ar maizītēm no cepeškrāsns. Uz katras maizītes uzsmērē nedaudz sinepju un uzliec virsū plānu šķēlīti mocarellas siera, lai tas pakūst. Virsū kārto dažas spinātu lapiņas, šķēli sīpola un pāris šķēles avokado. Tad burgeri papildini ar kotleti, uz kuras uzliec vēl vienu šķēlīti mocarellas siera, lai tā sāk kust. Virsū uzliec tomāta šķēli. Burgera torni pabeidz ar vēl vienu pilngraudu maizes šķēli. 

Lai labi garšo!