Marinēts siers

olchen
olchen 24. marts 2010 00:00
1347

Nenogatavinātais siers ir universāls. Tam nav izteiktas garšas, tas ir maigs. Tas papildina ēdienu, izceļ savu kaimiņu garšu, bet nedominē. Vispazīstamākais piemērs ir tomāti ar mocarellas sieru. Bet ja nenogatavināto sieru iemarinē, tas no otrā plāna lomas atveidotāju kļūs par galveno varoni!

 

Vajadzēs:

200 g nenogatavinātais siers (man bija Latgales siers, var ņemt arī Mālpils sieru vai mocarellu)

1 neliela paprika

1 ķiploka daiviņa

1 tējk. dažādi pipari (piemēram, baltie, melnie, zaļie un sarkanie)

1 graudiņš smaržīgie pipari

olīveļļa (man bija ar bazilika garšu)

etiķis (es izmatoju ķiršu etiķi)

 

Pagatavošana:

{smallpic:2}

Sieru sagriež kubiciņos 1 x 1 cm. Ķiplokus smalki sakapā.

{smallpic:1}

Visus piparus saspiež piestā. Nevajag smalcināt putekļos, lai jūt pipara asumiņu.

{smallpic:3}

Paprikai noņem ādiņu. To var izdarīt vai nu izcepot papriku cepeškrāsnī (tas prasa laiku), vai nu arī apdedzinot papriku uz plīts uguns (apdedzināta ādiņa kļūst melna, to nokasi ar nazi). Papriku arī sagriež kubikos.

{smallpic:4}

Sieru, ķiplokus, papriku un piparus savieno bļodā. Pēc garšas pievieno eļļu un etiķi. Man šoreiz aizgāja apmēram 2 ēdamkarotes katra. Vēlāk paprika arī deva sulu un no šiem šķidrumiem sanāca marināde. Atstāj sieru marinēties  pāris stundas. Sanāca lieliska uzkoda pie vīna vai arī pildījums zaļajiem salātiem. Labu apetīti! 

 

esūti arī Tu savu pavasarīgāko recepti un laimē dāvanu karti no Iļģuciema maiznīcas! Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!

 

 

2

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
ilzel 24. marts 2010 20:25

O, šitā es ar noteikti pagatavošu!

gazele 24. marts 2010 11:12

Kā man garšo šādi marinēti sieri!