Mans pusdienu sautējums.....

Lana24
Lana24 28. augusts 2013 13:02
2669

 

Sautējums, kas ir ļoti garšīgs un viegli pagatavojams.

Nepieciešams:

1.)    500 g vistas filejas;

2.)    200 g konservētu balto pupiņu;

3.)    200 g konservētu sarkano pupiņu;

4.)    2 ķiploku daiviņas;

5.)    1 sīpols, ½ čili pipara;

6.)    1 ēdamkarote tomātu pastas;

7.)    5 vidēja lieluma kartupeļi;

8.)    Garšvielas( dilles, lauru lapas (2);

9.)    4-6 ēdamkarotes skābā krējuma.20130828125918-34506.jpg

 

 

Pagatavošana:

 

1.)    Nomizojam kartupeļus, sagriežam tos, liekam vārīties.20130828125938-67755.jpg

2.)    Sīpolu un ķiploku daiviņas notīrām un smalki sakapājam. Čili piparu gareniski pārgriežam uz pusēm un izņemam sēklas un sagriežam mazos gabaliņos.20130828125951-44079.jpg

3.)    Vistas filejas noskalojam, nosusinām, sagriežam mazos gabaliņos.20130828130007-20058.jpg

4.)    Pannā uzkarsē eļļu un apcep vistas gaļu. Es vēl klāt pieleju nedaudz sojas mērces.20130828130139-26715.jpg

5.)    Kad gaļa zeltaini brūna, tai pievieno sīpolus un sautē 2-3 minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiplokus un čili. Uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, cep apmēram 2 minūtes.20130828130157-20949.jpg

6.)    Pannā pievieno  garšvielas, pupiņas, tomātu pastu un samaisa. Pannai uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē apmēram 15 minūtes.20130828130207-62381.jpg

7.)    Kad gaļa mīksta, nepieciešamības gadījumā pievienojam sāli.

8.)    Kartupeļus izvāram mīkstus un nokāšam ūdeni, pēc tam liekam visu masu no pannas katlā un pasautējam visu kopā vēl kādas 5 minūtes.

9.)    Sautējumu pasniedzam bļodiņās, klāt pieliekam dilles un nedaudz krējuma.

Lai labi garšo!20130828130222-58501.jpg

 

 

Recepšu konkurss: Sievišķīgās pusdienas

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Cerīte 29. augusts 2013 09:58 Lana24

Nav ne domas Tev ko pārmest,pupas paliek pupas.

pece 29. augusts 2013 08:46

Es lietoju gan pašas vārītas pupiņas, gan konservētās pa laikam - man garšo. Bet jā, pupiņu ēdieni man kaut kā piederas ziemas sezonai.

lotte 29. augusts 2013 08:37

Man arī patīk likt sautējumos konservētās pupiņas. Ātri un garšīgi :)

Lana24 28. augusts 2013 19:09 Sieviešuklubs.lv

Orģinālajā receptē ir piedāvāts likt vēl Kajēnas pipars kopā ar čili piparu, bet nu es lieku tikai čili:) Ja pieliek pietiekoši daudz čili ēdiens būs ass:)

Sieviešuklubs.lv 28. augusts 2013 16:42 Lana24

Es gribētu pamēģināt tos Kajēnas piparus, bet tie vēl asāki esot, jāliek pavisam maz... :)

Lana24 28. augusts 2013 16:03 Rebeka

Sautējums tiešām ir ļoti garšīgs un ja Tev patīk asumiņš, tad liec vairāk klāt čili piparu:)

Lana24 28. augusts 2013 16:02 DIO

Lai jau tā būtu:)

Rebeka 28. augusts 2013 15:39

Es pērku konservus, gan pupiņu un zirnīšu, gan zivju, gaļas gan nē...

Interesanta recepte, izskatās vienkārša arī iesācējiem kā man, pamēģināšu pagatavot kādu vakaru... :)

VIT@ 28. augusts 2013 15:11 Lana24

neviens nepārmet, ja kas!

Lana24 28. augusts 2013 14:48

Tā kā šo sautējumu es netaisu katru dienu, tad līdz ar to pērku konservētās pupiņas...Es tikai vienu nesaprotu, ko var pārmest, ka nav veselīgi u.c. Konkursa noteikumos nebija minēts, ka obligāti visam jābūt veselīgam:)

Cerīte 28. augusts 2013 13:41

Man ari šādas pupoas ir ziemas ēdiens,tagad labāk sviesta pupiņas.Un vēl-reti pērku kārbiņās,ja nu vienīgi salātiem.

VIT@ 28. augusts 2013 13:25

Neatminos, kad pēdējo reizi esmu ēdusi konservētas pupiņas, bet tas bija ļooti sen :^)
Man ļoti patīk pupiņas tāpat vien, vienas pašas, vai ar kādu dārzeni kopā, pilnībā pietiekams pamatēdiens bez gaļas, jo satur daudz olbaltumvielas kā arī ogļhidrātus, parasti novāru ar sīpoliem un burkāniem, līdz putras konsistencei, protams ar dažādām garvielām kopā, lielisks ēdiens, parasti gatavoju ziemā :)