Mans iepriekšējās sezonas atklājums- bietes ziemai

nosiguldas
nosiguldas 10. augusts 2011 15:21
17605

šo recepti atklāju pagājušajā sezonā, burciņas aizgāja, ka nebija ko redzēt.

izmantojamas, gan kā salāti, bet pats labums ir gan aukstas, gan karstas biešu zupas.

1.5. vārītas bietes

1.5 kabači

1.gl. 9% etiķis

1.gl. eļļa ( es liku mazāk)

1.5-3.ēd.sāls ( es liku pēc garšas)

sīpoli ( var nelikt es liku pāris lielas galvas un bija ok.)

 

Bietes un kabačus sarīvē uz rupjās rīves, sīpolu sasmalcina, visu katlā iekšā un vāra, kabaci paliek mīksti, nomaina krāsu, tad burkās iekšā. papildus nav jākarsē.

 

MEITENES PASAKAINA BIEŠU ZUPA SANĀK, NEDAUDZ TUMĪGA UN MAIGA. NO SIRDS IESAKU PAMĒĢINĀT.

 

Sākas recepšu konkurss: konservēšana!

 

Blogu konkursu Sieviešu Klubā atbalsta Iļģuciema Maiznīca

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Betmat 4. augusts 2019 11:12

Vai te nav vajadzīgs ūdens? Bietes vāra tikai etiķī un eļļā?

nosiguldas 15. augusts 2011 09:51

man prieks, ka ne tikai man garšo

11. augusts 2011 16:05

Vakar pamēģināju un sanāca ļoti labi, tikai es vēl pieliku burkānus un rīvēju es nevārītas bietes :D, jo vnk tā ērtāk.
Etiķi citiem iesaku sākumā pielikt mazāk, jo man pietika ar pusi glāzes un jau bija gana štiprs.
Paldies par receptīti ;)

veesma 11. augusts 2011 09:48

Es kabača vietā lieku burkānu un papriku, arī ļoti garšīgi. Parasti šos salātus mēs arī izmantojam zupām.

nosiguldas 11. augusts 2011 08:52

pilnīgi piekrītu un tā kā strādāju man tas ir aktuāli, jo pēc darba atri var pagatavot gardu zupu.

heima 10. augusts 2011 21:48

Laba ideja. It kā jau pagrabā visu ziemu bietes pieejamas ,bet ja ir gatavas burciņās, tad atliek tik iemest zupā:)