Mani rukolas favorītsalāti

VesmaSk
VesmaSk 3. aprīlis 2016 11:51
2076
Un tā, pilnai salātu receptei mums vajadzēs: rukolas lapiņas, čerī tomātiņus, saulē kaltētus tomātus eļļā, Fetas sieru, vistas fileju, vīnogas, citronu, kokosriekstu skaidiņas.
Vistas fileju sagriež strēmelītēs, apviļā ar kokosriekstu skaidiņām un uz pannas apcep zeltainas.
Apceptās vistas filejas strēmelītes noliek uz salvetēm, lai atdziest un nosūcas liekās taukvielas.
Rukolu noskalo, apsusina un liek bļodā.
Piegriežam čerī tomātiņus (uz pusēm vai četrās daļās.
Tāpat sagriežam klāt vīnogas.
Tad strēmelītēs piegriežam visam klāt saulē kaltētus tomātus un ļaujam arī kādam eļļas pilienam no tomātiem iepilēt salātos.
Visam pa virsu bagātīgi izspiežam citrona sulu.
Samaisām, lai visas sastāvdaļu garšas sajaucas.
Zaļo maisījumu liekam šķīvī, tam pa virsu uzdrupinām Fetas sieru un uzliekam ceptos vistas filejas gabaliņus. Un baudām.
Salātiem ir arī īsais variants - rukola, čerī tomāti, saulē kaltētie tomāti, citrona sula un Fetas siers (var aizstāt ar lētāku variantu sieru Favita). Arī nbez vīnogām un vistas gabaliņiem šie salāti ir garšīgi.

Laikam pavasaris nāk un gribas kaut ko zaļu un svaigu, tādēļ sev esmu atzinusi par ļoti labiem esam rukolas salātus.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
pece 3. aprīlis 2016 17:11

Būs jāpamēģina!

Kerstyna 3. aprīlis 2016 13:12

(Y)Forši un nesarežģīti :)