Mandeļu kēksa recepte

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 28. novembris 2018 08:02
734

Izmēģini Normunda Baranovska mandeļu kēksa recepti. Baltā šokolāde un dzērvenes radīs patīkamu saldā un skābā balansu. Lai pagatavotu šādu kēksu, būs nepieciešams ne vairāk kā 20 minūtes laika, visu pārējo paveiks cepeškrāsns.   

Mandeļu kēkss ar dzērvenēm

Sastāvdaļas:

180 g sviesta 

70 g kokosriekstu rīsu dzēriena 

200 g baltā cukura Rimi 

4 gab. vistu olas Rimi A/L 

150 g Hercogs pašbriestošo kviešu miltu

90 g mandeļu miltu 

50 g pekanriekstu (sakapāti) 

50 g dzērveņu 

Dekoram:

100 g baltās šokolādes 

30 g sviesta 

pekanrieksti un žāvētas dzērvenes – pēc izvēles

Pagatavošana: 

Izkausē sviestu ar rīsu dzērienu. Olas sakul ar cukuru.

Jauc mīklu – olas ar sviestu, tad pievieno miltus un mandeļu miltus, pekanriekstus un dzērvenes. 

Pildi ietaukotā kēksa formā un cep sakarsētā cepeškrāsnī 160–175 grādos 40 minūtes. Atdzesē un izņem no formiņas. 

Izkausē šokolādi ar sviestu un pārlej kēksam. Dekorē pēc savas patikas.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies