Mana vienreizējā un neatkārtojamā pīrāgu mīkla.

mazaa raganina
mazaa raganina 12. februāris 2011 11:56
17693

Nezinu šīs receptes pirmssākuma avotu, bet man šī recepte ir no draudzenes un kopš man tā ir, citu es neesmu uzdošinājusies pamēģināt. Ja jau reiz ir kaut kas, kas man sanāk, tad es turos pie pārbaudītām vērtībām.

 

Sastāvdaļas:

50g raugs

100g margarīns

0,5 l piens

0,5 tējkarote sāls

100 ml cukurs

1,5 litri milti

1 ola

 

Sadrupina raugu mīklas bļodā.

 

Katliņā izkausē margarīnu,pievieno klāt pienu un uzkarsē līdz 37 grādiem pēc Celsija.Uzmanību!Svarīgi,lai pienu nepārkarsētu, labāk,lai ir vēsāks, nekā par karstu.

 

Pielej nelielu daļu no uzkarsētā piena un margarīna raugam un rūpīgi izmaisa.

 

Pēc tam pievieno atlikušo pienu.

 

Atsevišķā trauka sajauc kopā olu,sāli,cukuru.Izmaisa kamēr cukurs izšķīst. Pievieno to visu jau iepriekš sagatavotajai masai.

 

Piesijā(!!!) klāt miltus.

 

Mīklu mīca, kamēr atlec no rokām.

 

Mīklu uzraudzē siltā vietā.

 

Saplacina un uzraudzē otrreiz.

 

Pīrāgus pildu ar saceptiem sīpoliņiem un speķīti. Var apsmērēt ar olas dzeltenumu,tad pīrāgi būs ,,glancēti".Es pēdējo reizi neapsmērēju un man bija skaisti ,,matēti " pīrādziņi.

 

Šo mīklu izmantoju cepot picas un saldos pīrādziņus. Saldajiem pildījumā lieku:ievārījumu,kokosa skaidiņas, kanēli, rozīnes, rīvētus ābolus,ko nu sirds vēlas.

 

Cep pīrādziņus 200 grādos. 

 

Starp citu, es ar savu mīklu mēdzu aprunāties un mīcot domāju labas domas, nopietni....

 

Lai labi garšo!!!

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
mazaa raganina 15. februāris 2011 12:06

Nav bijušas problēmas ar neuzrūgšanu!

taschinka 13. februāris 2011 20:02

Tā ir,jo kefīrs pats ir rūdzis un tad rūgšana labāka.

13. februāris 2011 17:13

Man konditore ieteica piena vietā lietot kefīru, tad mīkla ir vēl mīkstāka!

mazaa raganina 12. februāris 2011 17:12

Viesis
Pēc skaita nemācēšu pateikt,nekad nav ienācis prātā saskaitīt...Esam 4 cilvēki un mums sanāk ko ēst 2 dienas...(mēs esam lieli pīrāgu ēdāji...)

maijucis11 12. februāris 2011 17:03

Es gatavoju līdzīgi..

12. februāris 2011 16:01

Cik apmēram pīrādziņu sanāk no šī sastāvdaļu daudzuma?

taschinka 12. februāris 2011 12:51

Man tieši patīk ne tikai gala rezultats,bet arī pats process,izmīcīt mīklu,tas rada prieku.

12. februāris 2011 12:40

Man pīrāgu mīkla gatavo maizes mašīna (tik cik salieku sastāvdaļas) , vienmēr sanāk ļoti laba mīkla, gardi pīrāgi :) esmu par slinku, lai pati mīcītu mīklu :)

taschinka 12. februāris 2011 12:26

Man ar ir sava pīrāgu mīkla,kuru gatavoju vairākkārt un visas reizes mīksti,zeltaini pīrādziņi,kuri nesakalst.

pece 12. februāris 2011 12:24

Pamēģināšu, līdz šim man nav izdevies sadraudzēties ar rauga mīklām, ja nu tomēr šī būs manējā! ;)

madmozele 12. februāris 2011 12:24

Paldies,es vienmēr esmu gribējusi uzcept uz svētkiem tādus īstus pīrādziņus kā mana vecmamma cepa,bet nebija pārbaudītas,labas mīklas receptes.Kaut kad netā atradu pīrāgu recepti,un jaucu mīklu un cepu,galarezultāts man nepatika.....Tagad es atkal esmu ieinteresēta uzcept pīrāgus pēc Tavas receptes.

mazaa raganina 12. februāris 2011 12:08

Laikam pīrāgu bildīte nav pievienojusies,jo sūtīju divas bildes...