Makaronu pasta Marinara mērcē. Šefpavāra recepte

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 13. februāris 2012 00:00
1738

Esi makaronu ēdienu cienītāja? Tad noteikti spēsi novērtēt itāliešu pastu Marinara tomātu mērcē ar jūras veltēm! Recepti Sieviešu Klubam iesaka šefpavārs Andris Rūmītis, mājas restorāna „Burkāns” līdzīpašnieks un ģimenes restorāna „Hercogs” īpašnieks. 

 

 

Tev vajadzēs:

Pappardelle makaronus, svaigus tomātus, Pesto mērci, nedaudz ķiploka, nedaudz sviesta un olīveļļas, Parmezāna sieru un garneles.

 

Kā izvēlēties makaronus?

Iegādājoties makaronus, būtiska ir kvalitāte, tādēļ šefpavārs Andris Rūmītis neiesaka izvēlēties tradicionālos spageti.

Galvenais, kam jāpievērš uzmanība iegādājoties makaronus, ir to cena kilogramā un norāde „itāliešu pasta”. Labākā izvēle šai – Marinara tomātu mērcei – ir Pappardelle makaroni.

Pagatavošana:

1. Tomātus applaucē ūdenī un tiem novelk mizu. Ja esi pacietīga un vēlies, lai tevis pagatavotā pasta būtu jo īpaša, tomātiem vari izņemt arī iekšas. Tad tomātu filejas smalki sakapā.  

2. Pēc tam pannā izkausē nedaudz sviesta, tajā liek smalki sakapātus tomātus, pievieno nedaudz ķiploka un Pesto mērces.

3. Tad liek vārīties makaronus. Galvenais, kas jāievēro to gatavošanā – makaronus nedrīkst pārvārīt! Tādēļ noteikti jāņem vērā to, kāds vārīšanas laiks norādīts uz iepakojuma un makaronus jāpārstāj vārīt brīdī, kad tie vēl ir pacieti.

4. Kad makaroni gatavi, lai tie nesaliptu, pēc nokāšanas makaronos var iemaisīt nedaudz olīveļļas.

5. Pēc tam makaronus liek pannā un kopā ar tomātiem, ķiploku un Pesto mērci izsilda.

6. Kad pasta gatava, to pārber ar Parmezāna sieru un garnelēm.

 

Līva Zaksa, www.sieviesuklubs.lv

 

Sieviešu Kluba diskusijai:

Kāda ir tava mīļākā pasta? Ar kādu mērci to ieteiktu pagatavot tu? 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies