Makaronķirbis ar gaļu

Ardlem
Ardlem 3. oktobris 2016 22:23
1181

Šodien aizčāpoju uz dārzu un tur smuki gozējās makaronķirbji. Tad nu vakariņās tapa makaronķirbis ar gaļu.

1. Ņem tik lielu makaronķirbi, lai tas, pārgriezts uz pusēm, lien uz cepešplāts. 

2. Nomazgā rūpīgi ķirbi un pārgriež uz pusēm. Izņem sēklas.

3. Cepešplātī ieklāj cepampapīru un liek makaronķirbja pusītes. Katrā ķirbja pusītē  iepilina eļļu, vai ieliek sviestu /nu, tik daudz, lai plānā kārtiņā pārklāj pusītes pamatni/, pilda malto gaļu. Man bija cūkgaļa, bet droši var variēt.

4. Liek cepešplītī /iepriekš iesildītā/ un cepj 200 grādos kādas 20 minūtes. Tad izvelk laukā, apskatās, ka maltā gaļa no apakšpuses necepjas, mazliet to sajauc - apakšējo uz virspusi, tad liek atpakaļ cepešplītī. Cepj vēl apmēram 20 minūtes,  atceras, ka nav pieliktas nekādas garšvielas, rauj vēlreiz visu laukā, apmaisa gaļu uzmanīgi vēlreiz un pievieno gaļai garšvielas. Man bija sāls un malti pipari, bet ar garšvielām var variēt. Liek atpakaļ plītī un aizmirst vēl uz apmēram 20 minūtēm. 

5. Kad jūt, ka gaļa ir gatava un ķirbis paliek mīksts, virsū uzliek siera šķēli un pacepj vēl 3-5 minūtes /kamēr izkūst siers/. 

6. Liek makaronķirbja pusītes uz šķīvja un sauc mājiniekus pie galda. Un saņem uzslavas par gardajām vakariņām! 

 20161003221841-65483.jpg 

P.s. Par makaronķirbji šo sauc tāpēc, ka izcepies mīkstums, to paskribinot ar dakšu, sadalās sloksnītēs un atgādina spageti makaronus. Garša mazliet atgādina kartupeļus, jo īpaši tuvāk mizai.

Rudens recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Ardlem 4. oktobris 2016 18:46 VIT@

jā, tā to ķirbi arī sauc.

Ciao 4. oktobris 2016 10:08

tas laikam ir domāts spageti ķirbis :)