Mafini "Coca-cola"

VesmaSk
VesmaSk 13. janvāris 2014 10:56
3828

Tātad, laiks izmēģināt savas jauniegādātās mafinu formiņas. Bet atkal jau ierastais jautājums – ar ko sākt? Formiņas jau ir, tātad – jāsameklē kāda interesanta un izmēģināšanas vērta recepte. Ir manā krājumā kāda laba un noderīga interneta vietne, kurā smeļos dažnedažādas idejas ne tikai receptēm, bet arī visam citam – rokdarbiem, dārza darbiem, dažādām idejām – liveinternet.ru.

Izskatījusi visas iespējamās mafinu receptes, nolēmu pamēģināt divus saldos mafinu variantus un vienu sāļo siera mafinu recepti.

Tātad – pirmos gatavoju Koka-kolas mafinus.

Mafiniem vajadzēs:

100 gramus sviesta (es ņēmu cepamo margarīnu),

150 gramus cukura,

150 gramus miltu,

20 grami kakao,

2 tējk. cepamā pulvera,

2 olas,

125 ml Coca-cola,

Ķirši (es ņēmu vīnā izmērcētas rozīnes un žāvētas dzērvenes).

Darba gaita – vispirms sajaucam visas sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, cukuru, kakao.

20140113105430-22707.jpg

Pēc tam sausajam maisījumam pievienojam izkausētu un atdzesētu sviestu (manā gadījumā – cepammargarīnu), olas un koka-kolu. Beigās iemaisām ķiršus (manā gadījumā – rozīnes un kaltētas dzērvenes).

20140113105504-38260.jpg

 Masu liekam formiņās, aizpildot tās aptuveni par 2/3. Liekam formiņas uz plāts un stūrējam visu iesildītā cepeškrāsnī iekšā. Cepu aptuveni 210 – 220 grādos kādas minūtes 10. Ja ir šaubas par mafinu gatavību, ņemam koka irbuli (derēs arī sērkociņš vai zobu bakstāmais) un iebakstām kēksiņā – ja irbulītis iznāk laukā sauss, tad kēksiņš ir gatavs, bet ja ap kociņu vēl ir redzama mīkla, tad vēl jāpacep. Gatavos mafinus apziedu ar rūgto šokolādi, kas iepriekš tika izkausēta pienā līdz viendabīgai pusšķidrai masai.

Un lūk ir rezultāts. Mafini sanāca garšīgi, mīksti un sulīgi.

20140113105531-92268.jpg

20140113105555-71474.jpg

 

 

 

Recepšu konkurss – Kēksiņi (Mafini)

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Rebeka 13. janvāris 2014 16:50

Nu šo es noteikti nomēģināšu, izklausās interesanti!!! :)

Bet vispār man doma, nomēģināt visus, kuri būs iesūtīti šī konkursa ietvaros, ja nu vienīgi gadīsies kāds kuram ir sastāvdaļas, kuras skaidri zinu ka man nu nekādā viedā negaršos, tad tos varbūt nemēģināšu, bet vispār man ir iepaticies mafinot, un izmēģināt jaunas receptes. :)