Mačatiņa katliņš

nosiguldas
nosiguldas 21. septembris 2017 10:22
918

Ķirbis nav mans favorīts, bet ir lietas, kas pat man ļoti garšo. 

  • Sāksim ar to, ka ķirbja piegaršu ļoti labi nomāc sula, kurā kopā ar ķirbi būs citrusaugļi (apelsīns, greipfrūts).
  • Ļoti garšīga ir ķirbju burkānu krēmzupa. Burkānus un ķirbjus liekam vienādās daļās, kartupeļus tik daudz lai biezzupai dotu biezumu. Obligāti pievienojams ķiploks. Krēmzupa labi garšos ar sausiņiem.

20170921101011-15199.jpg

Šo recepti ieguvu no darba kolēģes. Ņemam mazu / vidēju ķirbīti, izgrebjam vidu. Mīkstumu sagriežam mazos gabaliņos.

20170921101434-40056.jpg

Mums ir gatavs katliņš. Liekam apceptu gaļu (es izmantoju vistas filejas gabaliņus, dārzeņus. Te arī pēc izjūtām un vēlmēm. Es lieku burkānus, kartupelus, papriku, ķiplociņu. Buljonam var izmantot krējumu vai kausēto sieru, ko sajauc ar ūdeni un ielej katliņā. Kad katliņš ir pilns, liekam virsū vāciņu un ietinam ķirbīti folijā. Liekam cepeškrāsnī un sautējam stundu 200 grādos.

20170921101720-35668.jpg

Kad katliņš izņemts no krāsns, ķirbīša mīkstums iekšā ir izkusis un sanāk ļoti garšīgs sautējums. Interesantākais ir tas, ka uz galda var likt ķirbja katliņu un no tā cienāt ēdājus.

Ķirbīšrecepšu konkurss

20170921103157-44855.jpg

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies