Linguine ar garnelēm krēmīgā mērcē
2117
SASTĀVDAĻAS (2 personām)
300 gr linguine (pastas veids)
300 gr tīģergarneles
sauja ķiršu tomāti
neliels sīpols
4 ķiploku daivas
anšovi eļļā
baziliks
olīveļļa
2 ēdamkarotes krēmsiers
sāls, pipari pēc garšas
PAGATAVOŠANA
Novāra linguine sālsūdenī līdz al dente pakāpei. Pannā ar olīveļļu apcep sakapātus ķiplokus un sīpolus, pievieno 3 anšova filejas un mazliet arī anšovu eļļu, maisot nepārtraukti ļauj izšķīst anšova filejām. Pievieno attīrītas garneles, strauji apcep no abām pusēm, pievieno tomātus un glāzi ūdens. Veidojas buljonam visbeidzot pievieno krēmsieru un maisot ļauj tam izšķīst. Pievieno klāt linguine un svaigu baziliku , maisa un voilā! Comfort food.
VIT@
par aromātu gatavam ēdienam anšovu nejūt, bet garša noteikti ir superīga un daudzi nemaz nevar pateikt, ka tas ir pateicoties šai zivtiņai
ņam, ņam

Nu cik gardi izskatās!
Arī patīk anšovi, vienmēr papildus aromāts un garša!
Lūk par anšoviem runājot tā nav vienkārši zivs, tā ir garšviela. Daudzi šefpavāri neteiks, bet šis ir super secret ingredients, bet jāprot gatavot.. neko nevajag sasteigt un maltīte sanāks kā no Mišelin restorāna

Nu lūk konkrētā garšviela kā gatava garšviela man nav nopērkama, varbūt ļoti specifiskos veikalos, bet umami garšas satur lielā vairumā zivis, tai skaitā lūk anšovs
Es liidz sim esmu eedusi ansovus tikai loti nedaudz un uz picas.Man laikam buutu bail likt klaat,jo ir sajuuta,ka paarnems garsu!
Taa bilde ir taada,ka gribaas braukt pie tevis un eest pilnaam muteem to eedienu.
Mana mīļākā pastas recepte! Tikai nezināju,ka anšovus ar liek klāt.
Klau,Vit@,man Tev ir jautājums,vai,vairāk- izaicinājums! Uztaisi man kaut ko,kur pielikt klāt Umami garšvielu!