Lavašs ar malto gaļu un salsu

Linduchy
Linduchy 8. septembris 2016 12:19
1440

Sastāvdaļas:

  • 1 lavašs
  • 200-300g maltās gaļas
  • 2 tomāti
  • 1/2 čili pipars
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daivas
  • 1 laima sula
  • dilles

Pagatavošana:

Apcep malto gaļu un ļauj atdzist. 

Gatavo salsu latviešu gaumē, sablenderējot tomātus, čili piparu, sīpolu, ķiplokus un dilles. Pievieno izspiestu laima sulu.

Kad maltā gaļa nedaudz atdzisusi, sajauc to ar pagatavoto salsas mērci.

Izklāj lavaša loksni uz galda. Maltās gaļas+salsas masu uzliek uz lavaša, izlīdzina un satin rullītī.

Lavašu ar pildījumu liek ledusskapī savilkties uz vismaz 2-3 stundām. Jo ilgāk ļausi savilkties, jo sulīgāks tas sanāks.

Ideāli ballītēm - pagatavo no rīta un cel galdā vakara viesiem.

*Maltās gaļas vietā lieliski garšo arī konservēts tuncis.

Lai labi garšo!

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
chika 8. septembris 2016 19:18

Es ar esmu iesākusi taisīt gan lavašu, gan tortillas - brokastīs super maizes vietā!

-Scarlett- 8. septembris 2016 11:59

patīk :)