Lavašs ar malto gaļu un salsu
2333
Sastāvdaļas:
- 1 lavašs
- 200-300g maltās gaļas
- 2 tomāti
- 1/2 čili pipars
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daivas
- 1 laima sula
- dilles
Pagatavošana:
Apcep malto gaļu un ļauj atdzist.
Gatavo salsu latviešu gaumē, sablenderējot tomātus, čili piparu, sīpolu, ķiplokus un dilles. Pievieno izspiestu laima sulu.
Kad maltā gaļa nedaudz atdzisusi, sajauc to ar pagatavoto salsas mērci.
Izklāj lavaša loksni uz galda. Maltās gaļas+salsas masu uzliek uz lavaša, izlīdzina un satin rullītī.
Lavašu ar pildījumu liek ledusskapī savilkties uz vismaz 2-3 stundām. Jo ilgāk ļausi savilkties, jo sulīgāks tas sanāks.
Ideāli ballītēm - pagatavo no rīta un cel galdā vakara viesiem.
*Maltās gaļas vietā lieliski garšo arī konservēts tuncis.
Lai labi garšo!
Es ar esmu iesākusi taisīt gan lavašu, gan tortillas - brokastīs super maizes vietā!
patīk