Ļauties šokolādes kārdinājumam...

Autors: Linduchy, 2015. gada 19. februāris, 15:53:45
Ļauties šokolādes kārdinājumam...

Šodien atkal ļāvos gastronomiskajām izvirtībām. Lai arī projektā bija ananasu kēksiņi, tomēr ieslēdzās latvietes-praktiskās sindroms (pēc pārdomām par ananasu bundžas satura lietderīgu izlietošanu). Tātad ananasus atstāju citai reizei, bet tā vietā uztapa dievīgi gardi šokolādes kēksiņi. Ātri, vienkārši un gardi! Ideāli, ja pieteikušies neplānoti viesi (viss process aizņem 20minūtes) vai vienkārši ir vēlēšanās sevi palutināt gan ar garšu, gan ar noturīgu šokolādes aromātu. Dalīšos ar recepti šeit, lai arī Jūs varētu izmēģināt ;)

Sastāvdaļas:

2 olas

2 glāzes miltu

¾ glāzes cukura

¾ glāzes kakao

Šķipsna sāls

1 tējkarote cepamā pulvera

2 ēdamkarotes eļļas

350g jogurta vai krējuma (šoreiz izmantoju Kāruma Persiku jogurtu)

Pūdercukurs dekorēšanai

Gatavošana:

Ieslēdzam cepeškrāsni uz 220grādiem, lai silst. Tikmēr sakuļam olas, pievienojam sāli, cukuru, cepampulveri, tad miltus un kakao. Samaisam. Pievienojam eļļu un jogurtu, kārtīgi samaisam, lai nav kunkuļi. Brīdinājums – mīklu atļauts noprovēt tikai ar vienu pirksta galu. Neaizraujies, lai arī mīkla pati par sevi ir tik garda, ka varētu ēst tāpat :D

Iepildam masu silikona formiņās (katru formiņu aizpilda tikai līdz pusei, jo kēksiņš augs augumā) un liekam cepeškrāsnī uz 15minūtēm. Gatavību pārbaudi ar koka irbulīti. Ja mīkla nelīp pie irbulīša, viss ir kārtībā – vari apkaisīt kēksiņus ar pūdercukuru un celt galdā.

Lai labi garšo!

P.S. Mans pavasarīgais galds ... dievīgs aromātu sajaukums - hiacintes un šokolāde :)

20150219155234-44355.jpg