Laša uzkoda

pece
pece 28. maijs 2012 08:00
776

Tāpat kā daudzām šī konkursa dalībniecēm , arī man sākumā bija doma par salātiem, tomēr beigās nolēmu, ka būs citādi. Par bāzi izmantoju sen pārbaudītu recepti, tikai mazliet citādākā izpildījumā.

Lai pagatavotu šo uzkodu vajadzēs:

* Sveigu laša fileju;

* sāli;

* medu;

* bezrauga kārtaino mīklu (es izvēlējos saldētu šoreiz);

* sīpolu;

* sviestu;

* olu;

* saldo krējumu;

* garšvielu zivīm.

Lasi sagriež gabaliņos, bļodiņā samaisa medu ar sāli un tajā iemaisa lasi, liek savilkties.

Pannā izkausē sviestu un uz lēnas uguns apcep sīpolus, līdz tie ir zeltaini caurspīdīgi. Nedrīkst piededzināt, jo tad tie būs rūgti.

Sakuļ 1 olu ar 50-70 g salda krējuma, šķipsniņu sāls zivs garšvielām. Ar sāli un garšvielām nevajag aizrauties.

Ņem trauciņus, kurus drīkst likt cepeškrāsnī, es ņēmu keksa formiņas, tajās ieklāj kārtaino mīklu. Ieber apceptos sīpolus, pa virrsu kārto mazsālito lasi un pārlej ar olas- krējuma maisījumu.

Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī uz 200 grāmiem un cep 20 -30 minūtes - atkarīgs no cepeškrāsns un mīklas.

Pasniedz kā uzkodu, ko droši var ņemt rokās! Labi noder arī piknikā!

{fotoblog:2492}

Šefpavāra pirmais uzdevums: pievienojies 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies