Labā marināde gardajām baravikām!

rozhuks
rozhuks 6. septembris 2010 20:53
7618

Pavisam vienkārša,taču ļoti gardas sēnītes iznāk šajā marinādē!

 

Man šo marinādi ieteica,tā nu es izmēģināju!Un esmu jau izmēģinājusi sēnītes, kas tika pagatavotas marinādē-kraukšķīgas un ...ehhh,siekalas mutē parādījās atceroties=)) Tātad ko mums vajadzēs marinādei: Uz 1 litru ūdens 2 ēdamkarotes sāls,1 ēdamk. cukura un 3 ēdamk. esences!

 

Marinādi  gatavo līdz pirmajam burbulim,kad viņš parādās viņa ir gatava pildīšanai burkās! Un viss! Protams, burciņās mēs ieliekam laurlapiņas,pipariņus un ķiplociņus..

 

 

Un neaizmirsīsim par sēnēm! Es baraviciņas novārīju minūtes 5,vairāk nav vajadzības!Pastāvīgi ņemot nost putiņas,kamēr vārās!

 

 

Tad sēnītes liekam burciņās iekšā,kur jau atrodās ķiploka daiviņas,laurlapiņas un pipariņi un lejam pāri marinādi!

 

 

Vākojam ciet,griežam otrādi un lai stāv vienu nakti tā!

 

 

Nākamajā rītā liekam vēsā vietā un lai gaida,kad mūsu vēderiņi sagribēs viņas ēst! Šādai marinādei ir jāiestājās obligāti 5 dienas,tad tik var vērt burku vaļā un ēst sēnītes!

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
8. septembris 2010 17:19

Baraviku marināde.
Uz 1 l ūdens ņemu 1 ēd.kar.ar kaudzi sāli
2 ēd.kar.ar kaudzi cukura
1 ēd.kar.esenci vai pus glāzi etiķa
ķiplociņu,sm.piparu,diļļu ziedus,selerijas.
Novārītas baravikas lieku marinādē un vāru 5 min.Vārošas pildu burkās.

rozhuks 8. septembris 2010 11:36

Tā man ir pierakstīts kladē,bet var jau arī i-netā pameklēt=)))
Es ar esenci tik taisu,ar etiķi nē!

7. septembris 2010 22:19

Liena vai tad nebūs pa daudz 200.gr etiķa uz puslitru????

7. septembris 2010 13:14

Paldies,paldies,paldies!;)

amelie 7. septembris 2010 11:20

Mīļš paldies!!!!(F)

rozhuks 7. septembris 2010 11:08

Nu it kā es skatos ka man ir pierakstīts uz puslitru ūdens viena glāze(200ml) etiķis,1 tējk. cukurs un 1. tējk. sāls...Sēnes pavārot 15 minūtes!
Ķiplociņi un viss pārējais kā jau rakstīju!

rozhuks 7. septembris 2010 11:06

Hmmm,amelie tu man liki aizdomāties,tūlīt savā pūrlādes grāmatiņā pamelēšu receptīti ar etiķi,vienkārši es parasti ar esenci esmu taisījusi!

7. septembris 2010 10:55

Paldies par recepti! jauki,jāpamēģina!

amelie 7. septembris 2010 09:03

Jāāā! Tagad tik uz mežu pēc sēnēm!:) Jautājums- ja nav esence, bet ja liek etiķi 9%, tad cik?! Jau iepriekš paldies!!!!:)

madmozele 7. septembris 2010 08:12

Jauki,es nekad neēsu marinējusi sēnītes,un šajā receptē pat nav jāpastarizē,ja vēl salasīšu beciņas,vajadzētu izmēģināt!Paldies par recepti.(F)