Sastāvdaļas:
2 glāzes miltu
500g zemeņu
2 olas
1/2 glāze cukura
1 glāze krējuma
2 tējkarotes cepamā pulvera
2 tējkarotes vaniļas cukura
Nedaudz sviesta (aptuveni 1/5 no paciņas)
Pagatavošana:
Sakuļ olas ar cukuru. Pievieno izkausētu sviestu (1/2 no daudzuma), vaniļcukuru un cepamo pulveri, sakuļ. Pievieno krējumu un miltus, visu kārtīgi samaisa, lai nav kunkuļi.
Kūkas formas pamatni un sānu malas iesmērē ar atlikušo sviestu.
Kūkas formā lej 1/2 no mīklas daudzuma. Virsū kārto veselas vai uz pusēm sagrieztas zemenes. Kad ogas izkārtotas, pārlej pāri atlikušo mīklu un liek uzkarsētā krāsnī cepties 180 grādu temperatūrā 30-40 minūtes.
Gatavu kūku nedaudz atdzesē, dekorē ar ogām un pasniedz galdā.
Lai labi garšo! ;)