Krējumkūka ar zemenēm

Linduchy
Linduchy 4. jūlijs 2015 18:54
2896

Sastāvdaļas:

2 glāzes miltu

500g zemeņu

2 olas

1/2 glāze cukura

1 glāze krējuma

2 tējkarotes cepamā pulvera

2 tējkarotes vaniļas cukura

Nedaudz sviesta (aptuveni 1/5 no paciņas)

Pagatavošana:

Sakuļ olas ar cukuru. Pievieno izkausētu sviestu (1/2 no daudzuma), vaniļcukuru un cepamo pulveri, sakuļ. Pievieno krējumu un miltus, visu kārtīgi samaisa, lai nav kunkuļi.

Kūkas formas pamatni un sānu malas iesmērē ar atlikušo sviestu.

Kūkas formā lej 1/2 no mīklas daudzuma. Virsū kārto veselas vai uz pusēm sagrieztas zemenes. Kad ogas izkārtotas, pārlej pāri atlikušo mīklu un liek uzkarsētā krāsnī cepties 180 grādu temperatūrā 30-40 minūtes.

Gatavu kūku nedaudz atdzesē, dekorē ar ogām un pasniedz galdā.

Lai labi garšo! ;)

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies