Krāsnī ceptas kotletes ar saldskābajiem dārzeņiem

LosOjosVerdes
LosOjosVerdes 16. februāris 2016 16:39
1337

Nepieciešams:

Kotletēm:

600 g maltas gaļas (man bija liellopa)

1 sīpols

1 burkāns

100 g biezpiena

sāls, baltie pipari

(s1 ēdamkarote sojas mērce)

Dārzeņiem:

2 burkāni

1 puravs

1 dzeltena, 1 sarkana paprika

1 cukini

Dārzeņu mērcītei:

3 ēdamkarotes tomātu biezeņa

3 ēdamkarotes sojas mērces

1-2 ēdamkarotes cukura

2-3 ēdamkarotes vīna etiķa

1 tējkarote kukurūzas miltu

2 ķiploka daiviņas

pustējkrote kajēnas pipari vai piparu maisījums

kāds gabaliņš svaiga ingvera

sezama sēkliņas

20160216163530-63597.jpg

Pagatavošana:

Vispirms nomizo, sasmalcina sīpolu, sarīvē burkānus. Gan dārzeņus, gan biezpienu un garšvielas piejauc maltajai gaļai, Labi samīca un izsvaida gaļu. Ar mitrām rokām veido palielas apaļas kotletes (no dotā daudzuma sanāk apmēram 8 gb.) un liek krāsnī 200 grādos uz minūtēm 20 cepties.

20160216163606-68746.jpg

Pa to laiku burkānus, paprikas un cukini sagriež strēmelītēs, puravu ripiņās.

20160216163637-16973.jpg

Sakarsē eļļu uz pannas, liek vispirms burkānus pacepties uz pāris minūtēm, tad pievieno papriku un puravus, atkal pacep pāris minūtes, beigās pievieno cukini.

Samaisa atsevišķā traukā mērces sastāvdaļas. Kad visi dārzeņi pacepušies, lej virsū mērci un visu sasautē kopā, uzvāra un slēdz uguni nost.

20160216163725-67324.jpg

Uz šķīvja liek saldskābos dārzeņus, pārber sezama sēkliņas, klāt liek kotleti. Ļoti, ļoti garšīgi un krāsaini dārzeņi un sulīgas kotletes.  Un, izrādās, kotletēm nevajag ne maizes kvantumus, ne olas :) 

Šis ir mūsu famīlijas viens no favorītēdieniem, vismaz vīram jau nu noteikti. It sevišķi, ja pieliek vairāk kajēnas pipariņu.

Recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg


Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
LosOjosVerdes 16. februāris 2016 19:20 taschinka

Cik daudz liec to kāpostu? Parasto galviņ?

taschinka 16. februāris 2016 19:01

Es atkal sulīgumam gaļai lieku samaltu svaigu kāpostu, bet biezpienu pievienoju vistas filejas kotletēm. Domāju,ka ar cūkgaļu arī labi.

Marta Marta 16. februāris 2016 18:43

Man patīk tādas receptes kur viss tā glīti uz šķīvīšiem salikts :)

Marta Marta 16. februāris 2016 18:42 VIT@

Es arī maizi nelieku un lieku drusku jogurtu vai kefīru :)

Ciao 16. februāris 2016 17:55

Man tas ir pārsteigums biezpiens, bet vispār neslikta ideja :) Es gan olas izmantoju, maizi nē, bet lai kotletes būtu varen sulīgas, lieku klāt naturālo jogurtu.