Krāsainais dārzeņu sacepums ar griķiem

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 20. novembris 2016 18:27
658

Veselīgs, sātīgs ēdiens no griķu pārslām. Dārzeņus variē pēc saviem ieskatiem, tomēr ieteicams izvēlēties dažādus, lai ēdiens skaists, acij un vēderam tīkams! Arī garšvielas pievieno pēc savas gaumes.

IZEJVIELAS (4 PORCIJĀM):
  • 160g “Dobeles dzirnavnieka” griķu pārslu
  • 1 baklažāns, sagriezts šķēlēs
  • 1 kabacis (300g), sagriezts šķēlēs
  • 1 paprika, sagriezta gabaliņos
  • 1 sarkanais sīpols, sagriezts šķēlītēs
  • 100g šampinjonu, sagriezti šķēlēs
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • 1 tējk. saldās paprikas pulvera
  • šķipsna čili pārslu
  • šķipsna malta muskatrieksta
  • šķipsna sāls
  • 0.5 tējk. malta kumīna (romiešu ķimeņu)
  • 2 olas, viegli sakultas
  • 150ml piena
 
GATAVOŠANA:
  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem.
  • Baklažāna un kabača šķēlītes viegli pārkaisi ar sāli un kārto pamīšus gar cepamās formas vienu malu.
  • Paprikas, sīpola, šampinjonu gabalus un ķiploku liec vidēja izmēra bļodā, pievieno garšvielas un sāli, samaisa. Pieber griķu pārslas, pievieno olu un visu samaisa. Lej cepamajā formā. Formu pārsedz ar foliju un liek cepties krāsnī uz 15 minūtēm. Noņem foliju un turpini cept, līdz dārzeņi gandrīz mīksti.

Avots: http://dzirnavnieks.lv/parslas/

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies