Krāsainais dārzeņu sacepums

LosOjosVerdes
LosOjosVerdes 16. februāris 2016 15:53
1224

Zinu jau, zinu, cik te dažām "garšo"selerija, bet šajā receptē, ticiet, bez tiem nekādi neiztikt. Pie tam, ēdot seleriju šādi pagatavotu, ir liela ticamība tajā iemīlēties :)

Daudzums ir rēķināts uz ēdienu kā pamatēdiens. Protams, daudz kas atkarīgs gan no ēdāju pasē redzamā vecuma, gan katra vēdera kapacitātes, bet 4-6 personām vajadzētu pietikt.

1 kg burkāni

apmēram 300 g seleriju kāti

puse sarkanā kāposta galviņas

75 g sviests

300 ml piens

100 ml saldais krējums

2-3 ēdamkarotes milti

200 g stipra siera

melnie pipari, sāls, muskatrieksts

20160216153813-15759.jpg

Nomizo burkānus, sagriež garenās strēmelēs. Es darīju tā: katru burkānu horizontāli uz pusēm, katru pusi vertikāli uz pusēm un vēlreiz uz pusēm (tievākos var tikai 1 reiz sadalīt). Tad seleriju kātiem nogriež virsdaļu, kur lapiņas, un katru kātu sadala uz pusēm gan horizontāli, gan vertikāli. Sarkano kāpostu vienkārši sadala palielos gabalos. Katliņā uzvāra ūdeni ar sāli, ieliek dārzeņus un minūtes 10 pavāra. Tikmēr gatavo mērci, kas principā ir vecā labā Bešamela mērce. Uz pannas izkausē sviestu, ber iekšā miltus un apcep. Tad palēnām lej klāt pienu un nemitīgi maisa. Ja nu gadījumā milti saiet kunkuļos, palīdzēs putojamā slotiņa. Kārtīgi izkarsē, tad pielej saldo krējumu, pieber sarīvētu sieru un garšvielas. 

20160216154859-11741.jpg

Apvārītos dārzeņus notecina un liek iekšā ar sviestu ieziestā cepamtraukā. Man ieziešanai ir sava fīča :D Ņemu tukšās sviesta paciņas un ar tām iesmērēju krāsnij paredzētos traukus, jo tukšs nekad nav tukšs :) Tātad traukā pamīšus ir salikti dārzeņi, kam pa virsu pārlej biezo mērci. 

20160216155010-40268.jpg

Krāsns arī tikmēr ir uzsildījusies līdz 200 grādiem pēc Celsija (!), kur arī uz minūtēm 25-30 varam likt iekšā savu veikumu. Kad māja sāk smaržot, pacep vēl minūtes 5, un ņem laukā. Izskatās jau nu dikti kārdinoši, vai ne? :) Ja galīgi negrib to brūno virksārtu, uz beigām var pārklāt foliju.

20160216155117-61656.jpg

Dala pa porcijām un ber pāri smalki sagrieztus pētersīļu zaļumus un seleriju lapiņas. Un galvenais-ēd nost! Mēli var norīt!

P.S. Par to smaržu runājot...vīrs, sākot ēst, šķīvī meklēja gaļu, jo pēc smaržas esot licies, ka es cepu gaļu :) Nu var jau ielikt kādu šķiņķi, bet šādi, manuprāt, ir daudz, daudz tīrāka un labāka garša. Un gaļa būs citā receptē...

 

Recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies