Konservējam visu kas ir pa rokai

nosiguldas
nosiguldas 5. augusts 2011 14:28
989

Nu ko meitenes, es šoreiz par lietām, kas nāk negaidīti un arī dod negaidītus rezultātus.

 

 

Vakar garām skrienot ,apmeklēju centrāltirgu. Un lūk, kas no tā sanāca. Ļoti gribējās nopirkt ko gardu mazajai Katei un tapēc skatījos uz galdiem ar persikiem un nektarīniem, un te manu uzmanību pievērsa kastītes ar izgrieztām aprikozēm, kas bija redzams darīts pavisam nesen. Cena 0.40 ls. Vārds pa vārdam ar pārdevēju aizrunājāmies un tā es tiku pie trīs kg aprikožu ar apņēmību vārīt ievārījumu.

 

Tagad RIMI ievārījuma cukuram ir atlaides (1.04), nopirku 1. kg, un izrādījās, ka uz šo daudzumu ir pilnīgi pietiekami.

 

Tad nu tā par procesu,:

 

Pēc mazgāšanas, visas aprikozes saliku katlā un pielēju 1/4 daļu glāzes ūdeni, lai katlam apakšā būtu mitrums.

 

Nepagāja ne ilgs laiks, ka aprikozes sāka palikt mīkstas un tā kā vārīju tās pirmo reizi , man bija interesanti vērot, kas notiek, tā nemanot izlasīju visus kauliņus,

 

Liekot vārīties, pieliku trīs krustnagliņas.

 

Nu tā putra gatava, tālāk izberzu caur sietu un izveidojās viendabīga masa, piebēru cukuru un uz priekšu- vāram ievārījumu, tagad pievienoju pustējkaroti vanilija cukuru.

 

MANS ŠĪS VASARAS ATKLĀJUMS, OGĀM ĻOTI PATĪK VANILIJA CUKURS. Ir vērts pamēģināt ērkšķogu želeju ar vanilija cukuru.

 

Sākumā, man šis virums ļoti atgādināja aliču, bet tad, kad savārījās ar cukuriem, iznāca maiga,  ļoti garšīga marmelāde.

 

Ir vērts pamēģināt un labu apetīti.

 

Sākas recepšu konkurss: konservēšana!

 

Blogu konkursu Sieviešu Klubā atbalsta Iļģuciema Maiznīca

 



Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
minniite 5. augusts 2011 19:58

Mans pagaišā gada atklājums bija ērkšķogu un kivi ievārījums
persiku ievārījums un jāņogu/ banānu ievārījums.