Kokosriekstu pudiņš ar čia sēklām

Linduchy
Linduchy 18. janvāris 2019 15:26
705

Vegāniem piemērota recepte brīnumgardām brokastīm vai desertam. Lai taupītu laiku brokastu gatavošanai, pudiņu var pagatavot jau vakarā. Veselīgs gardums, jo nesatur cukuru un glutēnu, toties vitamīnu un minerālvielu deva ir garantēta.

Sastāvdaļas:
- 1 glāze kokosriekstu dzēriena (https://bit.ly/2QeduXh)
- 1 ēdamkarote kokosriekstu miltu (https://bit.ly/2ooyEGC)
- 1 ēdamkarote čia sēklu (https://bit.ly/2RoYLhm)
- 1 banāns
- 2-3 kivi
- 1/2 hurmas
- dzērvenes un kokosriekstu skaidiņas dekorēšanai

Pagatavošana:
Glāzē ielejiet kokosriekstu dzērienu (vai sojas pienu), pievienojiet čia sēklas un kokosriekstu miltus, samaisiet. Ļaujiet čia sēklām nedaudz uzbriest (aptuveni 10 minūtes).
Sagrieziet gabaliņos banānu, 2 kivi un hurmu. Salieciet augļus trauciņā, pa virsu uzlejiet glāzes saturu. Ja masa nav pietiekami stingra, nogaidiet 5-10 minūtes un tad dekorējiet pudiņu ar ogām, augļiem, kokosriekstu skaidiņām vai citām sastāvdaļām pēc vēlēšanās.

Čia sēklu veselīgās īpašības:

  •  Čia sēklas padara uzturu pilnvērtīgāku, veselīgāku un barojošāku, jo satur daudz kālija, kalcija un olbaltumvielu.
  • Čia sēklas bagātīgi satur antioksidantus, kas aizkavē organisma novecošanos. 
  • Sēklas satur Omega-3 un Omega-6 taukskābes – osteoporozes profilaksei un holesterīna līmeņa samazināšanai. 
  • Čia sēklas palīdz pazemināt asinsspiedienu un šķidrināt asinis. 
  • Čia sēklas ir lielisks palīgs notievēšanas procesā, jo tās uzsūc šķidrumu un uzbriest kuņģī, sniedzot ilgstošu sāta sajūtu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies